Eerste wereldbeker start met Cross Vegas

Eerste wereldbeker start met Cross Vegas

 

Het breekt weer los. De gekte rond vooral Sven Nys , zijn laatste jaar en dat gaat niet onopgemerkt voorbij. Belangrijker is echter dat er een Wereldbeker is in Amerika , aan de andere kant van de plas en dat geeft aan dat veldrijden een globalere sport wordt.

Jeremy Powers , Katie Compton en Gage Hecht om maar enkele bekende crossers te noemen die echt wel aan de deur kloppen, ontvangen de elite van over de hele wereld. Bij de mannen 70 en bij de vrouwen ruim 40 deelnemers. Zij zullen een strijd leveren voor de eerste leiderstrui in de wereldbeker. Ook gaan ze uitmaken wie de beste van het seizoen wordt.

Ook nu al de cross van wat afmeldingen. Mathieu van der Poel die nog geblesseerd is en erg graag hier had gestart. Sanne Cant die nog niet op de inschrijvingslijst stond. Pauline Ferrand-Prevot die nu nog volop richting het WK op de weg gaat. Nieuwe namen ook die de zomer al goed zijn doorgekomen , hetzij in wegwedstrijden of in mountainbike wedstrijden.

Renners ook die bevrijd van een zware last, zoals Tom Meeusen die weer eens vrijuit kunnen rijden.

Amerikaanse en Canadese renners die er absoluut aankomen en vorig WK in Tabor al aan de bel hebben getrokken met mooie resultaten. Vooral voor de Amerikaanse veldrijders is er alles aan gelegen om goed te presteren en zij zijn tot de tanden gewapend met een goede vorm en gedreven als ze zijn gaan ze niet anoniem rond rijden. Een paar jaar geleden werd er nog schamper gelachen om wat de Amerikanen deden, maar dat is nu toch echt wel over. Dit evenement staat als een huis al verschillende jaren lang en Brook Watts heeft het een solide basis gegeven en neergelegd om nog jaren vooruit te kunnen met deze wedstrijd als WB, die het seizoen aanvangt.

Het parcours is alvast erg Amerikaans met een Europese twist en éénding zal alle renners parten spelen en dat zijn de warme, zo niet hete temperaturen. De eerste crossen in Amerika hebben alvast wat reuring gegeven door de hitte en verzorging is wel gewenst.

Voor de liefhebbers : het begint vanavond en we gaan er weer van genieten. De slaven van het veld gaan weer los.

 

Jan van Dijk