Connor Fields en Shanaze Reade winnen Time Trials in Argentinië

Connor Fields en Shanaze Reade winnen Time Trials in Argentinië

ava

De Amerikaan Connor Fields en de Britse Shanaze Reade hebben de Time Trials gewonnen op de Supercross van Santiago Del Estero in Argentinië.  Fields versloeg voormalig wereldkampioen Joris Daudet en zijn landgenoot Sylvain André. Olympisch kampioene Mariana Pajon was de beste na Reade, de Française Eva Ailloud werd derde.

Vooraf was er al slecht nieuws vanuit het Nederlandse kamp. Merle Van Benthem was hard gevallen in de trainingen en brak haar rechtse schouderkolom.

Net als Manchester was Reade oppermachtig. ‘De track is fantastisch en opnieuw winnen maakt me helemaal blij. De fans zijn hier absoluut geweldig.’  zei de Britse na haar zege.

In de trainingen bij de mannen hadden de rijders uit de Zuid-Amerikaanse landen: Brazilië, Argentinië, Chili, Ecuador en Columbia hun fans kunnen plezieren. Maar in de Time Trials waren het weer de ‘grote landen’ die het mooie weer maakten met Nederland, Frankrijk, Australië en de USA.

Het was andermaal Connor Fields die de snelste tijden deed optekenen. Hij nam de maat van Daudet en André.  ‘Ik ben super blij. Dit is mijn tweede tijdrit in Zuid-Amerika en het is bij uitstek mijn favoriete plaats om te racen,’ vertelde Fields na afloop.

GSX Events directeur Johan Lindstrom voegde eraan toe:’ Santiago Del Estero en het locale organisatiecomité leveren prachtig werk en het is fantastisch om de uitgelaten fans aan het werk te zien.’

 

Bron: UCI