Spannende Topcompetitie 3 in Peer

Spannende Topcompetitie 3 in Peer

ava

Een waanzinnige finale onder de wielen geschoven door Junior Elites. Uiteindelijke winnaar Michael Bogaerts…..

Topcompetitie 3 in Peer

Onder een stralend zonnetje mochten de organisatoren van BMX Club Peer de derde topcompetitie op gang fluiten. Maar liefst 44 reeksen in Block 1 en 52 reeksen in Block 2. De moeite waard om te zien hoe de rijders hun een weg baanden over het vernieuwde circuit aldaar in Peer.

 

Ex-pilote Angie Van de Put liet haar als eerste noteren aan de finish bij onze Cruisers Girls. Lieze Crauwels en Jill Boumon ging in de strijd voor de andere ereplaatsen. Jill Boumon moest de duimen leggen voor Lieze Crauwels.

Bij de Cruisers -16 jaar kregen we een bliksemstart te zien van Jordi Goovaerts. Voor hem was er niks dat hem tegen hield van de overwinning. Thuisrijder Kenny Van Meert probeerde het tempo bij te houden maar moest de duimen leggen. Jarno Forrest werd knap derde.

Cruisers 17-29 jaar kregen we een mooie strijd te zien tussen Bram Joossens – Kenneth Goovaerts en Arno Dooms. Deze drie heren lieten een mooi staaltje BMX sport zien en kwamen in volgorde van hierboven over de meet.

Alain Deschagt reed van begin tot einde mooi aan de lediing bij de Cruisers 30+. Zijn naaste concurrenten Sammy Deschepper en Koen Vanduffel deden er alles aan om het spoor van hun winnaar te volgen maar moesten tevreden zijn met de andere ereplaatsen.

Bij de Girls 5-6 jaar is er steeds een strijd tussen Julie Vranken van BMX Bekaf Aarschot en haar boezemvriendine Kaylani Bartels uit de BMX Club Circuit Zolder. Zij gaven het tempo weer in deze klasse. De overwinning van deze wedstrijd ging op een mooie wijze naar Julie Vranken. Tweede in de rij werd Kaylani Baretls en Maxime Breugelmans werd knap derde.

Lisa Conings gaf aan dat zij de sterkste benen had in deze wedstrijd bij de girls 7-8 jaar. Billy Goossens maakte een paar kleine haperingen en moest tevreden zijn met een tweede plaats. De thuisrijdster Emma Szekely werd mooi derde. Een trotse papa naast het terrein.

De Wereldkampioene Kjelle Poets maakte het mooie weer kompleet bij de Girls 9-10 jaar. Thessa Van Saen werd tweede en Robyn Gommers moest tevreden zijn met een derde plaats.

Twee toprijders uit de club van BMX Circuit Zolder betraden het podium bij onze boys 5-6 jaar. Dries Brouns (broer van Dieter Brouns) mocht als eerste het podium op en zijn teamgenoot Arnout Wuyts werd knap derde. Daartussen kwam Seppe Anrijs die knap tweede werd.

Stef Lippens was de sterkste bij onze boys 7 jaar. De thuisrijder Neo Thielens werd tweede en Niels Appermont mocht het podium vervolledigen met een derde plaats.

Een sterkrijdende Tjörven Mertens schreef de overwinning op zijn palmares bij de boys 8 jaar. Mike Uytterhoeven en Dieter Brouns vervolledigden het podium.

Bij de boys 9 jaar kregen we een knappe wedstrijd te zien van Seppe Laenen – Wannes Magdalijns en Thomas Willems. Onder hun probeerden ze een mooi staaltje BMX te laten zien. Wannes trok het laken naar zich toe en de twee piloten uit Zolder Seppe Laenen en Thomas Willems werden respectievelijk twee en drie.

Wannes Mariën was de snelste bij de boys 10 jaar. Gianni Vermaelen en Ferre Vanwinkel namen genoegen met een tweede en een derde plaats.

Yellisse Van Den Broek was de snelste bij onze Girls 11-12 jaar. Laura Driesen nestelde zich op de tweede plaats en Gaëtane Meerts werd knap derde.
Bij de Girls 13-14 jaar kregen we een prachtige wedstrijd te zien van Ilana Pollefliet. Tweede in de rij werd Katho Bogaerts en de derde in de rij was Bo Van Tiggelt.
Zoals zijn zus het deed deed hij het ook. Hier hebben we het over Gianluca Pollefliet. Hij reed op een schitterende manier naar de overwinning bij de boys 11 jaar. Jarne Serneels werd tweede en de vrouw in het gezelschap Nieke Coppens nam de derde stek voor haar rekening. Zij staat goed haar mannetje tussen haar collega’s rijders.

Thomas Jamar liet zien dat hij de sterkste was op de omloop in Peer tussen de boys 12 jaar. Hij reed een prachtige wedstrijd en nam dan ook de bloemen mee naar huis. Robbe Dens en Jef Serneels moesten de volgende ereplaatsen delen. Eerstgenoemden werd tweede.

Bij de boys 13 jaar we een snelle start van de rijder voor het topgear team Sybren Geens. Hij werd op de hielen gezeten door Bellens en derde plaats was het een strijd tussen Deburgraeve en Pieter Leroi.

Een valpartij aan het starthekke bij de boys 14 jaar gaf een heel andere wedstrijd. Jacobs kwam ten val waardoor Elias Verbinnen een bliksemstart nam. Hij won met gemak de deze reeks.Tweede werd Pjotr Paeshuyse en de derde in de rij was Dean Wouters.

Een bliksemstart van Mathijs Verhoeven bracht hem de overwinning op. Achter hem werd er gestreden voor de verdere ereplaatsen tussen Jitte Nys en Frederique Claes.

Bij de boys 17+ was het uitkijken naar een sterkrijdende Thomas Cools. Hij werd op de hielen gezeten door Jari Cammans en Yannick Bunneghem kwam zich ook in de strijd mengen voor de ereplaatsen. Maar het was Thomas Cools die de overwinning op zijn naam schreef.
Bij de Girls 15+ was er niemand die Elke Van Hoof van de overwinning kon houden. Zij was een klasse te sterk voor de andere dames uit deze categorie. Toch kregen we een mooie strijd tussen Karo Vertessen en Torri Vandeperre. Uiteindelijk was de tweede plaats voor Karo die een mooie tweede en derde lijn wist af te werken aldaar in Peer.

Björn Wynants was de snelste bij de Masters 30+. Joost Bogaert werd tweede en Benoit Dupont werd de derde in de rij.

De spanning was te snijden toen de heren Junioren en Elites Men achter het starthekke plaats namen. Een spannende wedstrijd te zien tussen Lauren Stevens en Michael Bogaerts die beslecht werd in de laatste bocht van de omloop. Beide heren kwamen bijna gelijktijdig uit de bocht en kregen een kleine aanraking:  Stevens die aan de buitenzijde zat het parcours verliet. Waardoor Bogaerts Michael naar de overwinning fietste. De tweede werd Ghinio Van De Weyer en Joffrey Wouters mocht beslag leggen op de derde plaats.

Het geeft zeker naar de toekomst toe nog mooie wedstrijden in het verschiet bij deze heren.