Coremans, Meeussen en Vervloesem Vlaamse kampioenen aspiranten

Coremans, Meeussen en Vervloesem Vlaamse kampioenen aspiranten

ava

In Heppen-Leopoldsburg werd het Vlaams kampioenschap voor aspiranten gereden. Er kwamen meer dan 150 renners in de drie reeksen aan de start. Met meer dan 1500 toeschouwers was dit ook een succes. Dante Coremans bij de twaalfjarigen, Witse Meeussen(13-jarigen) en Xandres Vervloesem(14-jarigen)zijn de nieuwe Vlaamse kampioenen. Bij de meisjes gingen de titels naar Femke Van Goethem(12 jaar), Tessa Zwanepoel(13 jaar) en Elise Anthonissen(14 jaar).

Bij de twaalfjarige jongens stond geen maat op Dante Coremans.  Hij reed al na één ronde weg en bouwde stelselmatig zijn voorsprong uit. Met meer dan driekwart minuut voorsprong pakte hij de titel voor Limburger Arne Baers en Lennert Belmans.  Wout Vanderaerden, zoon van Gert, werd dertiende.

“Ik mocht op de elfde plaats starten en dook als achtste het veld in”, vertelde Arne Baers. “Ik reed een zeer sterke wedstrijd zodat ik opschoof naar de vierde plaats. In de laatste ronde perste ik er nog alles uit en behaalde de tweede plaats.’

Bij de dertienjarige jongens ging het er spannender aan toe. Daar vormden zich een kopgroepje met Witse Meeussen, Ryan Corstjens, Yente Peirens en Berre Hermans. Hermans pakte in de finale een kleine voorsprong, maar viel in de laatste bocht en moest zo de titel laten aan Witse Meeussen die iets snelleer spurtte dan Limburger Ryan Corstjens. Hermans werd derde.

“Mijn tweede plaats bij de dertienjarigen is beter dan ik verwacht had”, zei Ryan Corstjens. “Ik dook als tweede het veld in. In de eerste ronde reden wij met vier weg. Even later kregen wij het gezelschap van de latere winnaar Witse Meeussen. In de derde ronde trok ik even door, zodat we nog met drie naar de meet reden. Belgisch kampioen Berre Hermans kwam nog ten val. Uiteindelijk behaalde ik zilver”

Bij de veertienjarige jongens kregen we halfkoers een kopgroepje met Xandres Vervloesem, Niels Vandeputte,, Lloyd Sprangers en Arno Van den Broeck. Dit viertal streed voor de titel. Het draaide uit op een spurt die gewonnen werd door Xandres Vervloesem die het haalde voor Niels Vandeputte, Lloyd Sprengers en Arno Van den Broeck. Eerste Limburger werd Joren Thys als elfde.

Bij de meisjes 12 jaar ging de titel naar Femke Van Goethem voor Lina Beirinckx en Katrijn De Clercq.  Bij de meisjes 13 jaar won Tessa Zwaenepoel voor Tess Van Loy en Nele Van Assche.  Elise Anthonissen won bij de aspiranten 14 jaar voor Fleur Vandecaveye en Tine Rombouts.

Een uitgebreide fotoreportage vind je in onze fotorubriek.

Uitslagen kan je vinden op de website van Wielerbond Vlaanderen.