Crocodile Trophy 2015: Racers van 17 landen samen in Tropical North Queensland

Crocodile Trophy 2015: Racers van 17 landen samen in Tropical North Queensland

 

 

Nog één week te gaan tot de 21 ste Crocodile Trophy start in Cairns op 17 oktober. De Crocodile Trophy is Australisch en de wereld oudste en meest iconische mountainbike rittenkoers. De UCI heeft de race de hoogst mogelijke categorie toegekend.’S1’ en geeft waardevolle punten voor de deelnemers voor de internationale ranking. Het tropische North Queensland is een vakantieparadijs en met meer dan 700+km ritten van Cairns tot Port Douglas is uniek en elke dag verschillend!

Van het regenwoud tot de Outback en terug naar het strand: gedurende negen dagen van Cairns, de Atherton Tablelands, Skybury koffieplantage en de Wetherby Station tot Port Douglas met deelnemers uit 17 landen in de jungle, single trails, rivieroversteken, steile beklimmingen en snelle afdalingen, oude mijndorpjes in de Outback.

Dit jaar komen de beste marathon en uithouding renners van de wereld aan de start.

Greg Saw van Australië: de Crocodile Trophy kampioen van 2014 wil zijn titel van vorig jaar verdedigen.

Brendan Johnston: de Australische Marathon nationale kampioen wil het opnemen tegen iedereen in zijn thuisland.

–  Urs Huber uit Zwitserland: één van de meeste succesvolle uithoudings mountainbikers in de wereld en tweevoudig winnaar van de Crocodile Trophy.

–  Ondrej Foitek: De Tsjech die al twee keer de Crocodile Trophy won.

–  Soren Nissen uit Denemarken zal het zwarte beest voor het elite veld.

–  Nicholas Pettinà is Italiaanse Marathon nationale kampioen.

–  David Rosa is Portugese rijder: was vorig jaar ongelukkig omdat hij niet de finish haalde door een ongeval. Dit jaar heeft hij zijn zinnen gezet op de eindzege.

 Rotem Ishay: de negenvoudige nationale kampioen van Israel

De organisatie verwacht 100 renners over de hele wereld en Australië. Voor velen is dit race de uitdaging van hun leven en voor iedereen is een ervaring die ze nooit zullen vergeten.