One man show voor Havlikova bij de dames in Ronse

One man show voor Havlikova bij de dames in Ronse

Vandaag startte de B-post Bank trofee voor de eerste keer met een volledige uitzending van de dames op televisie. Dat is een goede zaak voor het vrouwen veldrijden. We kregen bij de dames 34 rijdsters aan de start. Rustige start opgelegd door Wymann, Jolien Verschueren, Sanne Cant en Ellen Van Loy. Maar in de eerste ronde was al duidelijk dat Havlikova over heel goede benen beschikte. Iedereen werd in de verkenningsronde al op een lang uitgerekte lint gereden. Havlikova demonstreerde hoe je als dame een zware cross goed kon indelen. Nicky Harris ging in de eerste helft van de cross heel goed mee maar uit de achtergrond kwam Jolien Verschueren mooi opschuiven. De tussensprint werd dan ook zonder problemen gewonnen door Havlikova voor Nicky Harris en Sanne Cant kon nog 5 seconden meepakken.

We kregen daarna een kleine verschuiving want Jolien Verschueren kwam tot op het wiel van Sanne Cant, ging erop en erover op zoek naar Nicky Harris. Sanne Cant kreeg op dat ogenblik het gezelschap van Ellen Van Loy. Het was voor Sanne een dag die ze heel snel zal vergeten. Ze kwam niet in haar ritme. Had last van haar behandeling in haar bekken die ze gisteren nog had laten uitvoeren.

Halfweg de wedstrijd hadden we dus een one man show van Havlikova. Nicky Harris reed één van haar betere wedstrijden van het seizoen maar moest haar teamgenoot Jolien Verschueren laten gaan. Bij Sanne Cant verliep op dat ogenblik alles stroef.

Havlikova reed autoritair aan de leiding. De laatste ronde werd voor haar een ereronde. Genieten van haar supporters. Ze kwam solo over de finish. Achter haar eindigde Jolien Verschueren op een knappe tweede plaats. Nicky Harris kon haar derde plaats veilig stellen. Sanne Cant kon haar schade beperken in haar offday met nog een vierde plaats uit de branding te halen. Ellen Van Loy mocht als vijfde de wedstrijd in Ronse beeindigen.

Daguitslag :

 1. Havlikova
 2. Verschueren op 15 seconden
 3. Harris op 35 seconden
 4. Cant op 1 minuut 17
 5. Ellen Van Loy op 1 minuut 25
 6. 6 Wymann op 2 minuten 02
 7. De Jong op 2 minuten 25
 8. Van den Driessche op 3 minuten 25
 9. Sels op 4 minuten 43
 10. Van den Hoek op 4 minuten 45

De tussenstand in de B-post Bank trofee :

 1. Havlikova
 2. Verschueren op 35 seconden
 3. Harris op 49 seconden
 4. Cant op 1 minuut 42
 5. Van Loy op 1 minuute 54