Cup Du Wallonie in Habay La Neuve

Cup Du Wallonie in Habay La Neuve

Onder een stralend zonnetje maar met een koude wind mochten de renners/rensters aan hun nieuwe seizoen beginnen met het eerste luik van de Cup Du Wallonie in Habay La Neuve. Voor sommigen was het een aanvatting in mineur want er liggen er al enkele in de lappenmand. Via deze weg willen wij hen dan ook een spoedig herstel toewensen. Weet dat jullie er sterker terug zullen staan.

@Nancy Aerts

Naar gewoonte zakken er wel wat rijders van Vlaanderen af naar Wallonië om daar hun kans te wagen maar de grootste hoop zijn rijders uit de clubs die in Wallonië zijn gevestigd. Bij de Cruisers 16 jaar en ouder was er een mooie overwinning voor Loris Jeanmoye. Hij wist met gemak de eerste en tweede reeks te winnen en moest de duimen leggen voor Kamil Goovaerts in de derde reeks. Doch was dit voldoende om het eerste luik van de Cup Du Wallonie op zijn naam te schrijven. De tweede plaats was voor Ethan Claes. Deze wist in de drie reeksen een derde plaats te bemachtigen maar in de finale ging hij vlot naar de tweede plaats toe. De derde plaats was voor Thousson Nathan. Hij had een vijfde – vierde en vierde plaats laten optekenen in de reeksen maar in de finale zette hij de puntjes op de I en reed naar de derde plaats toe.

@Nancy Aerts

Bij de cruisers 17/29 jaar ging Svendsen Goeman met de bloemen naar huis. In zijn reeksen behaalde hij twee maal een tweede plaats en zijn derde reeks was een derde plaats voldoende om door te stoten naar de finale. Daar zette hij voor Ice Factory team de eerste overwinning op het palmares. De tweede plaats ging naar Andrew Bidonnet. Hij wist de eerste reeks vlot te winnen maar in de tweede reeks moest hij tevreden zijn met een derde plaats. De derde reeks verliep vlotter en daar kwam hij als tweede over de finish. De derde plaats in de finale was voor Kinmayer Erik. Hij wist in de drie reeksen een vierde plaats te bemachtigen maar in de finale verliep het hem wat vlotter en was de derde plaats voor hem.

@Nancy Aerts

Cruisers 30 jaar en ouder daar ging de winst vlot naar Michael Besonhe. Van begin tot einde wist hij alles naar zijn hand te zetten en werd hij de verdiende winnaar. De tweede plaats was voor zijn clubgenoot Heymans Steve en Benoit Dupont mocht het podium vervolledigen.

@Nancy Aerts

Bij de boys 5-6 jaar kregen de rijders een A- en B-finale te rijden. In de A-Finale was het Manias Ewan die de beste benen had. Van begin tot einde wist hij alle reeksen te winnen en werd hij uitgeroepen tot dagoverwinnaar. De tweede plaats was voor Louis Marcelin en de derde plaats ging naar Manzella Alessio.

Ook bij de boys 7 jaar werd er een A- en B-finale verreden. De winst in de A-finale ging naar Dungey Meyvis voor BMX Wizard. De tweede plaats ging naar een rijder van Quaregnon namelijk Lysandre Abisset. De derde plaats ging naar Blegny door Sam Offermann.

De Boys 8 jaar kregen ook een A- en een B-finale voor de wielen geschoven. De beste papieren waren voor Diego Ortiz Tirtiaux. Over de ganse dag wist hij alles te winnen en was hij terecht de winnaar in deze categorie. De tweede plaats ging naar Corne Verrees van Soumagne en de derde plaats ging naar BMX Stars onder de naam van Matti Thoen.

Bij de girls 5/6 en 7/8 jaar kregen we een vlotte overwinning voor Emily Ju Gomez Alzate voor de club uit Keerbergen. Zij wist alles naar haar hand te zetten en de eerste overwinning mee te nemen naar Keerbergen. De tweede plaats ging naar Lotte Wynants voor Björn Wynants Team. De derde plaats ging naar Riley Bouchet.

De volgende categorie waren de boys 9 jaar. Ook hier waren er voldoende deelnemers om ze op te splitsen in een A- en B-finale. De hoofdvogel ging naar Jens Leirs voor de club van Westerlo. De ganse dag kon hij alles winnen en ook de finale verliep vlot. De tweede plaats ging naar Milo Lenoir en de derde plaats ging naar zijn clubgenoot Jul Jadot.

@Nancy Aerts

Bij de boys 10 jaar was Rune Van Summeren de beste van de dag. Hij nam de winst mee naar Pelt voor de Fair Play Riders. De tweede plaats was voor Ben Rozein uit Soumagne en als derde mocht naar het podium Dries Vi Dyck voor Dessel.

Bij de girls 9/10 jaar ging de winst mee naar Keerbergen door Lisse Torfs. Jelthe Verheyen die rijdt voor PMC Cycling en komt uit Paal mocht naar een voortreffelijke wedstrijd als tweede naar het podium. De derde plaats ging naar Noukens Lore voor BMX Wizards.

In de open klasse kregen we de winst voor Arold Verbiest. Hij kon Romain Schaqueue achter zich houden en Robbe Basipont mocht de eer van BMX Bekaf Aarschot hoog houden met een derde plaats te bemachtigen.

@Nancy Aerts

Bij de boys van 11 jaar kregen we ook een A- en een B-finale. Deze werd gewonnen door Tyas Hoste voor Dennenteam Keerbergen. De tweede plaats ging naar Bent Thijs voor Circuit Zolder en de derde plaats ging naar Gust Lenaerts voor Frits BMX Team Belgium.

Ryu Demuyser liet meteen zijn naam gelden voor Circuit Zolder. In de categorie bij de boys 12 jaar zette hij de wedstrijd naar zijn hand en wist de bloemen mee naar Zolder te nemen. De tweede plaats was voor Jayden De Locht voor Peer en het podium werd vervolledigd door Jamie Dosquet van Dessel.

In de finale van de Girls 11/12 jaar kregen we een moeiteloze overwinning voor Esmée Vanderstraeten voor Circuit Zolder. De tweede plaats ging naar Eline Wynants voor Björn Wynants BMX Team. Het podium werd vervolldigd door Emie Collet.

Bij de boys 13 jaar was het Quaregnon boven. Willian Francart zette alle reeksen op zijn naam en was de beste in de finale. De tweede plaats was voor Thijs Wynants en de derde plaats ging naar Ethan Claes.

Noë Erlich begon goed aan zijn seizoen bij de boys 14 jaar. Hij wist alles te winnen en pakte voor Circuit Zolder de eerste overwinning van het seizoen. Hij wist zijn clubgenoot Unique Everts achter zich te houden en de derde plaats ging naar Alexandr Borghese.

@Nancy Aerts

Anouck Verweij wist alles te winnen bij de girls 13/14 jaar. Ze is goed begonnen aan haar seizoen en heeft mooie vooruitzichten om er een mooi seizoen van te maken. De tweede plaats was voor Fleur De Tant die gevolgd werd door Lotte De Tant.

Bij de boys 15/16 jaar kregen we een mooie winst voor Loris Jeanmoye. De tweede plaats was voor STanis Kozlowski en de derde plaats was voor Tom SToffels.

De boys 17 jaar en ouder kregen we een duidelijke overwinning voor Romain Schaqueue. Hij wist Yenthe Haerden achter zich te houden ook al had deze laatste de eerste drie reeksen gewonnen. De derde plaats was voor Svendsen Goeman.

Bij de girls 15 jaar en ouder kregen we een gemakkelijke winst voor Lotte Wolfs. Zij wist de kleuren van Chaos team te doen blinken op het podium. De tweede plaats ging naar Kyana Leyssens en de derde plaats ging naar Romy Ansoms.

@Nancy Aerts

De laatste reeks was voor de elites men. Daar was het Aurélien Vaessen die voor Ice Factory Team de winst op zijn naam schreef. De tweede plaats ging naar Arold Verbist en zijn clubgenoot Jeremy Pache mocht als derde naar het podium.

De volgende wedstrijd die de renners/rensters onder de wielen geschoven krijgen is deze in het eerste weekeinde van april. Dan zijn ze met z’n allen te gast in Ranst.

Bron : Nancy Aerts

Foto’s : Nancy Aerts