Cycling Vlaanderen bereidt het nieuwe seizoen voor….

Cycling Vlaanderen bereidt het nieuwe seizoen voor….

Vanaf 1 juli versoepelt ook opnieuw een aantal maatregelen in de sport. Zo mogen er weer competities in alle sporten georganiseerd worden en zal er geen limiet meer staan op het aantal deelnemers.

Het groene licht is zopas gegeven: vanaf 1 juli mogen in ons land meer dan 50 sporters deelnemen aancompetitiewedstrijden. Dat geldt dus ook voor het wielrennen.

Concreet zal in de koers een onbeperkt aantal renners aan wedstrijden kunnen meedoen.

Morgen wil de federatie de officiële toestemming krijgen van de GEES-experts en de bevoegde ministers om in België vanaf 1 juli wedstrijden te organiseren.

Niet alleen op wielerbanen en afgesloten circuits, maar ook op de openbare weg. Daarvoor is de goedkeuring nodig van de burgemeester, en – zo zegt Cycling Vlaanderen – de contacten zijn alvast positief.

Normaal moeten organisatoren een koers 14 weken op voorhand aanvragen bij een burgemeester (om op hun grondgebied te mogen rijden), maar een aantal burgemeesters heeft al laten weten dat dat nu veel sneller zou kunnen.

Eind volgende week wil Cycling Vlaanderen een nieuwe wielerkalender voor ons land publiceren.

“Programma de komende dagen finaliseren”

Frank Glorieux is de CEO van Cycling Vlaanderen. Hij is tevreden met de versoepelingen vanaf 1 juli, al betekent dat ook dat hem en zijn medewerkers de komende dagen nog heel wat werk te wachten staat. 

“Maandag 8 juni is voor ons een heel belangrijke dag. Dan hopen we de handtekening van minister van Sport Ben Weyts te krijgen om koersen in juni in klein formaat en in juli in groter formaat toe te laten”, zegt Glorieux.

“Zaterdagavond hebben we van het kabinet al te horen gekregen dat we vanaf 1 juli met grotere pelotons kunnen koersen, omdat in wedstrijden de limiet van 50 deelnemers opgeheven wordt.”

“Dat is de eerste stap naar écht koersen. Alles was geannuleerd tot 31 juli, dus is het nu alle hens aan dek om een noodprogramma op te maken. Maar er ligt al veel klaar. We hebben de voorbije weken al hard gewerkt om een programma klaar te hebben.”

“We zullen dat programma de komende dagen finaliseren. Hopelijk kunnen we de kalender voor juli dan vrijdag publiceren. Er zijn veel disciplines en veel categorieën, maar we willen sowieso voor iedereen in juli wat koers aanbieden.”

“Iedereen staat alvast te popelen om te kunnen koersen. Koersen dwars door de Vlaamse Ardennen gaan we niet kunnen organiseren, maar we zullen alternatieven aanbieden waarin de renners hun beentjes genoeg kunnen strekken.”

Bron : Cycling Vlaanderen