Wielerbond wil opstarten onder voorwaarden….

Wielerbond wil opstarten onder voorwaarden….

De Interfederale Coördinatiecel – een samenwerkingsverband tussen Belgian Cycling en haar vleugels, Cycling Vlaanderen en FCWB – nam nota van de beslissingen die de Nationale Veiligheidsraad op woensdag 3 juni bekend maakte.

Om verdere actie en initiatieven met betrekking tot de heropstart van de wieleractiviteiten te kunnen ontplooien dienen ze in eerste instantie inzage te krijgen in het ministerieel besluit dat bijkomende duidelijkheid en preciseringen moet geven.

Intussen stuurden zij al een sectorprotocol voor de wielersport aan de bevoegde ministers die, na advies van de GEES (de expertengroep belast met de exitstrategie) en met interfederale aanpak, deze regelgeving zullen bepalen.

Hun vragen zijn ondertussen opgelijst en overgemaakt aan de bevoegde instanties. Ze hopen en verwachten voor volgende maandag hierop antwoorden te krijgen, zodat we ons actieplan – dat staat al even in de steigers – definitief kunnen uitrollen.

Het is dus nog even wachten om duidelijkheid te krijgen in de planning voor de wedstrijd. Doch denken zij eraan om vanaf 01 augustus 2020 te kunnen opstarten.

Bron : Cycling Vlaanderen