Cyprus Sunshine cup 2018 als voorbereiding op wereldbeker

Cyprus Sunshine cup 2018 als voorbereiding op wereldbeker

 Het programma en de grote lijnen van de Cyprus Sunshine Cup 2018 zijn klaar. Er wordt gestart op 22 februari in de 22 ste editie van de Afxentia Stage Race en die eindigt op zaterdag 3 maart in Amathous/Agion Tychon. Voor de amateur rijders presenteert de organisatie een aangepast concept.

Enerzijds behoudt de Sunshine Cup 2018 al het gekende race format van vijf dagen met vier rittenkoersen van de Afxentia en de enige cross country op de oude ruïnes van Amathous. Maar de wereldbekerkalender start in Stellenbosch, Zuid-Afrika op 10 maart. Zo heeft de organisator het tweede evenement op de grens van Limasossol verplaatst van zondag naar zaterdag.

‘Zo kunnen de renners al hun vlucht nemen naar Zuid-Afrika op zondag, ‘zegt organisator Mike Hadjiouannou. Cyprus en de Sunshine cup wordt zo de perfecte plaats om de wereldbeker voor te bereiden. De alom geprezen openingstijdrit van Lefkara to Skarinou vraagt speciale afdalingsvaardigheden. De eerste rit wordt gevolgd door twee ritten in lijn. Eén van Lefkara en de andere vanuit Lythrodontas. Alles eindigt met de cross-country race in Macheras.

Bron: PM

Fotos: © EGO Promotion/ ©Armin M. Küstenbrück/©Andreas Dobslaff/Thomas Weschta/Florian Schön