Daan Soete wil plekje afdwingen in wereldbekerselectie MTB

Daan Soete wil plekje afdwingen in wereldbekerselectie MTB

ava

Veldrijder Daan Soete kruipt ook komende zomer weer op zijn mountainbike. De man uit Grobbendonk wil naast de wedstrijden op Belgische bodem ook een plekje in de Wereldbekerselectie bij de junioren afdwingen.

De renner van het  Young Telenet-Fidea Cycling team heeft net een stageweerk achter de rug op Mallorca. Het was een succesvolle stageweek in Mallorca,” vertelde Daan. “Samen met men collega’s van het Young Telenet-Fidea Cycling team hebben we goed kunnen trainen. Op 11 dagen tijd hadden we een dikke 900 km op de teller.”

“Een prachtige eiland en prachtig weer. Ideaal om me voor te bereiden op men eerste mountainbikewedstrijd in Stoumont,” ging Soete verder. “Volgende week zet ik hoogstwaarschijnlijk men voorbereiding veder door wat wedstrijdritme op te doen op de weg.” 

De doelen van de Belgische MTB-kampioen bij de nieuwelingen in 2010 voor komende zomer rijken veder dan het Belgische MTB-circuit.

“Ik hoop me ook te kunnen kwalificeren voor de Wereldbekerwedstrijd in Nove Mesto na Morave. Ik denk niet dat ik dan al helemaal in topvorm zal zijn, maar ik wil wel al proberen een plaatsje in de selectie te veroveren. De manche in het Franse Val d’Isère moet zeker haalbaar zijn, al hangt alles af van mijn resultaten de komende weken,” besloot Daan.

Soete duikt voor het eerst de bossen in op 28 april. De Belgische kampioen in het veld bij de junioren werkt in het Waalse Stoumont zijn eerste mountainbikewedstrijd af.

Tekst – Brecht Toelen  Foto – www.unique-pictures.be