Veel favorieten voor een wereldbekerzege in Houffalize

Veel favorieten voor een wereldbekerzege in Houffalize

ava

Veel deelnemers en ook veel favorieten voor een wereldbekerzege in Houffalize. We kijken zondag vooral uit naar de dames met de Poolse Maja Wloszczowska,Catharine Pendrel, Eva Lechner en Irina Kalentieva.  Bij de heren zal het voornamelijk gaan tussen Julien Absalon, wereldkampioen Jaroslav Kulhavy en Nino Schurter. Benieuwd ook wat Kevin Van Hoovels en Sven Nys gaan doen.

Eerst is er nog de race op zaterdag. Te beginnen met de dames beloften en dames junioren.  Het is koffiedik kijken naar kanshebbers. Maar bij de dames beloften start Stefanie Dervaux en bij de junioren de beloftevolle Alicia Franck.

Bij de heren beloften wordt het wellicht opnieuw een duel tussen Alexander Gehbauer en de Italiaan Gerhard Kerschbaumer. Bij onze landgenoten verwachten een goede prestatie van Jeff Luyten, Ruben Scheiree en Jens Schuermans. Ook Fabrice Mels, Bart De Vocht, Jonas De Backer, Didier Bats, Quentin Winandy, Pieterjan Kindermans, Pieter geluykens en Olivier Bruwiere zijn van de partij.  De Nederlander Michiel Van der Heijden is ook goed op dreef en kan zeker meespelen voor de top tien.

Zondagochtend openen de junioren al om 9 uur. Wereldkampioen Victor Koretzky wordt de te kloppen man in afwezigheid van Anton Cooper.  Plaatselijk renner Boris Cara kan misschien opnieuw in de top-5 rijden en Kevin Panhuyzen zal ook niet ver van zo’n ereplaats zijn. Mathieu Dehaeze, Bram Cools en ondermeer Alexander Loquet en Jochen De Vocht rijden ook mee.

Bij de dames elite wordt het zeker spannend met Maja Wloszczowska, winnares in Pietermaritzburg. Wereldkampioene Catharine Pendrel is altijd goed in Houffalize. Ook Eva Lechner, Katie Nash, Irina Kalentieva kunnen het podium halen. Githa Michiels en Kristien Nelen verdedigen de Belgische kleuren.

Het sluitstuk van de wereldbeker is voor de heren op zondagnamiddag. Met absolute toppers Nino Schurter en Jaroslav Kulhavy voorzien we een nieuw duel. Maar de gewezen wereldkampioenen Julien Absalon en José Antonio Hermida gaan voor een derde zege, een nieuw record. Ze kunnen belangrijke scherprechters zijn voor de dagzege. Ook de strijd van de Zwitsers voor het ticket voor de Spelen kan spannend worden. Lukas Fluckiger , Ralph Näf, Florian Vogel en misschien ook Christoph Sauser zullen tot het uiterste gaan. Natuurlijk zijn we heel benieuwd naar de prestaties van Kevin Van Hoovels, Sebastien Carabin en Sven Nys. Van Hoovels mikt op een top-30 en dat moet mogelijk zijn. Nys jaagt nog steeds zijn selectie voor de Spelen na en komt voor de eerste keer aan de start in Houffalize. Andere Belgen zijn nog Jimmy Tielens, Robby De Bock, Pascal Hoasay, Tim Wijnants, Davy Huygens en Jorgen Flion.