Daan Soete wint in Lokeren, Mathieu van der Poel geeft op met verzwikte enkel

Daan Soete wint in Lokeren, Mathieu van der Poel geeft op met verzwikte enkel

Daan Soete heeft de Rapencross, de derde Bricocross, in Lokeren gewonnen. Hij haalde het van wereldkampioen Laurens Sweeck  en Toon Aerts. Michael Vanthourenhout werd vierde voor Gianni Vermeersch.  Wereldkampioen Wout van Aert eindigde als zesde.  Mathieu van der Poel moest opgeven in de aanvangsronde na een val. Eerst werd gevreesd voor een enkelbreuk. Maar na onderzoek in het ziekenhuis bleek het om een verzwikte enkel te gaan.

Voor de topfavorieten was het een wedstrijd om vlug te vergeten. Mathieu Van der Poel kwam ten val aan een gracht waardoor hij zijn enkel verzwikte. Hij deed in de eerste moment nog een poging om verder te rijden maar moest al gauw aanvoelen dat dit niet haalbaar was. Hij keerde naar de materiaalpost toe en kreeg daar de eerste zorgen toegediend. Hij werd na het ziekenhuis afgevoerd waar de grondige controle werd uitgevoerd. Ook de wereldkampioen Wout Van Aert kreeg af te rekenen met mechanische pech. De ronde nadat Mathieu uitviel met zijn enkel reed hij vooraan lek. Hij was heel ver van de materiaalpost verwijderd en verloor daardoor kostbare plaatsen. Eens hij de materiaalpost had bereikt kon hij aan een helse achtervolging beginnen. De koof dichten op de koploper Daan Soete was een moeilijke opgave.

Daan Soete gaf een ontspannen indruk. Niks was hem teveel. Toen Wout en Mathieu vooraan wegvielen rook hij zijn kans om te gaan voor winst. Ronde na ronde vergrootte zijn voorsprong en kwam het vertrouwen in hem naar boven dat hij de wedstrijd in Lokeren zou kunnen winnen. Hij ging dus vol voor zijn winstkansen en kon deze ook volledig benutten. Laurens Sweeck had een mooie indeling gemaakt in deze technische wedstrijd. Hij kon naar de tweede plaats toe rijden. Hij heeft hiervoor wel diep moeten gaan. Maar had toch een voldaan gevoel na aankomst. De derde plaats ging naar Toon Aerts. Hij heeft de ganse wedstrijd in het offensief moeten rijden. En bij het naderen van de finaleronde waren zijn beste pijlen wel verschoten.

Publicatie : Nancy Aerts

Foto’s: Lindsey Ameye en Marc Bluys