Eerste duel van Aerts- van der Poel en Aerts in Lokeren

Eerste duel van Aerts- van der Poel en Aerts in Lokeren

Kan Toon Aerts, winnaar van de eerste twee Wereldbekermanches van het seizoen, de voet zetten naast die van Wout van Aert en Mathieu van der Poel? Een eerste antwoord volgt zaterdag in Lokeren, wanneer de Drie Tenoren mekaar voor het eerst dit seizoen in het wit van de ogen kijken.

De Rapencross in Lokeren tekent zaterdag voor een aantal primeurs. Niet alleen gaan de eliterenners voor het eerst aan de slag op een nagelnieuwe omloop op een steenworp van het station van Lokeren, ook het deelnemersveld herbergt een paar mooie verrassingen. Omdat Toon Aerts, gehinderd door jetlag na zijn succesvolle trip naar de Verenigde Staten, het vorige competitieweekend aan zich liet voorbijgaan kreeg Lokeren er meteen een ‘affiche’ van formaat bij. Als de kopman van Telenet-Fidea werkelijk een sprong vooruit heeft gemaakt hebben wereldkampioen Wout van Aert en Europees kampioen Mathieu van der Poel straks ongetwijfeld de handen vol met de ambitieuze renner uit Rijkevorsel.
Wie zaterdag ook naar Lokeren afzakt is Thomas Pidcock. Het Engelse wonderkind – meervoudig wereldkampioen op de weg én in het veld – start in de Rapencross in zijn eerste Belgische veldrit.

Voornaamste deelnemers
Elite mannen:Wout van Aert, Mathieu van der Poel, Toon Aerts, Tom Pidcock, Laurens Sweeck, Michael Vanthourenhout, Corne van Kessel, Daan Soete, Kevin Pauwels, Michael Boros, Tom Meeusen, Gianni Vermeersch,…
Elite dames:Sanne Cant, Ellen Van Loy, Maud Kaptheijns, Nikli Brammeier, Loes Sels, Alice Maria Arzuffi, Sophie de Boer, Laura Verdonschot, Kim Van De Steene, Joyce Vanderbeken, Alicia Frank,…

Programma
08u30 jeugdinitiatie
09u30 nieuwelingen
10u30 junioren
11u30 beloften
13u45 dames elite
15u00 heren elite

Bron: PM

Foto: Marc Bluys