Daan Soete zegeviert in GP Stad Beringen

Daan Soete zegeviert in GP Stad Beringen

Daan Soete heeft de GP Stad Beringen, de eerste manche van de 3Nationscup, gewonnen. Hij haalde het voor Pierre de Froidmont en David Nordemann. Jarne Vandersteen en Tom Van Ingelgom vervolledigde het podium bij de elite mannen. Bij de vrouwen won Lotte Koopmans.

Onze Belgische kampioenen Jens Schuermans en Githa Michiels reisden eerder deze week al af naar Tokio en waren niet van de partij in Beringen.

Het werd een Belgie-Nederland op de terril van Beringen, zowel bij de mannen als de vrouwen.

Daan Soete en Pierre de Froidmont bleven samen tot in de laatste ronde. Dan was Soete sterker dan de talentvolle Waal. De Nederlander David Nordemann kon in de slotronde nog de derde plaats bemachtigen.

Bij de vrouwen stond er geen maat op Lotte Koopmans. Ze haalde het voor haar landgenote Puck Pieterse en onze landgenote Emeline Detilleux. De Duitse Corina Druml werd vierde voor Fem van Empel. Bij de juniores dames was de zege dan weer voor de Belgische Julia Gregoire voor Jana Pallweber en Luna Cnossen.

Bij de nieuwelingen won Bram Tiesters voor Sverre Van Lee en Antoine Jamin.

Ook bij de junioren was het Nederland boven met Tom Schellekens. Theo Demarcin werd tweede voor David Haverdings.

De Masters en elite 3 reden zaterdag hun wedstrijden. Daar gingen de zeges naar Jo Pirotte(Elite 3) voor Stan Bollen en Daniel Prijkel. Andy Joris haalde het bij de masters 1 voor Gody Jacobs en Jef Bertels. Gerrit Delfosse was de beste bij de masters 2.

Foto’s: Bart Knops