Dag 4 WK Zolder eindigt voor Bogaerts met een vijfde plaats

Dag 4 WK Zolder eindigt voor Bogaerts met een vijfde plaats

Vandaag mochten de oudsten van de hoop op de 20 inches aan de slag. Het was voor hen de eer om als laatste the world challenge af te sluiten.

Veel werd er verwacht van de Belgische rijders onder meer van Michael Bogaerts, Brett Jacobs en Joffrey Wouters. Helaas voor de twee laatsten eindigde het WK in de halve finale.

Voor Michael Bogaerts was het een uitgelezen kans om zich op zijn thuisparcours in de “kijker” te rijden. Alle reeksen wist hij met gemak te winnen maar in de finale werd de start iets minder en moest hij een ganse wedstrijd knokken. Hij had geluk in de eerste bocht en ging vol voor een mooie eindzege. Een vijfde plaats was voor hem het hoogst haalbare bij de Men 25-29 jaar. De titel in deze categorie ging naar Calum STrickland voor Groot Brittanje. Robin Van der Kolk werd tweede en de derde plaats was voor Lativa Klavs Lisovskis.

Bij de men 17-24 kregen we een volledig Nederlands podium. De titel ging naar Spanninga die hiermee voor de tweede keer op rij de wereldtitel naar zich toe haalde. De tweede plaats ging naar zijn landgenoot Rody Van Den Heuvel en de derde Nederlander die naar het podium mocht was Kevin Elbers.

Bij de men 35 en ouder was de titel voor de Colombiaan Gabriel Jaime Castrillon Vallejo. Overtuigend reed hij van start tot finish naar de titel toe. Het podium werd vervolledigd met Tim Ferguson voor New Zeeland en Aurelien Balu voor Frankrijk.

De laatste categorie van de World Challenge werd gewonnen door Maik Baier voor Duitsland. Hij was overtuigend de sterkste bij de masters categorie. De tweede plaats was voor Brice Mercier van Frankrijk en de derde plaats ging ook naar een Fransman Charly Gaillard.

Morgen komen onze junioren en elites achter het starthekke. Dat gaat zeker nog voor vuurwerk zorgen.