Op dag drie neemt België twee wereldtitels in beslag

Op dag drie neemt België twee wereldtitels in beslag

De derde dag van het Wereldkampioenschap in Zolder werd heel vroeg op gang gehaald want er stonden heel wat reeksen op de agenda. Jongen tussen de 12 en 16 jaar en de meisjes tussen 14 en 16 jaar gingen op zoek naar de begeerde titel. Voor België konden we de titels op naam schrijven van Wannes Magdalijns en Robyn Gommers

Het was een bloedhete dag in Zolder. De reeksen werden afgewerkt en dikwijls stil gelegd omwille van valpartijen. Er is zelfs even een korte pauze ingelast omdat de ziekenwagens niet konden volgen om de gekwetste rijders en de toeschouwers die zich niet tegen deze hitte beschutten weg te brengen. Na de reeksen besloot de UCI om de wedstrijd te staken en op een later tijdstip namelijk om 18.00 U opnieuw te starten met de 1/16 finale en de rest van het programma.

Heel wat Belgische rijders sleurden zich door de hitte heen en mochten weer een mooie ervaring op hun palmares schrijven. De organisatie had ook vandaag voor extra verkoeling gezorgd. Waterbakken met kraantjes stonden er en het werd aanschuiven door de rijders om hun truitjes en/of handdoeken nat te maken voor verkoeling tussen de reeksen.

De warmte werd ten top gestuurd toen de finale reeksen op de agenda stonden. Voor de Belgische rijders kunnen we stellen dat door een valpartij in de reeks van de girls 14 jaar door Leila Walker en Aleskanrdra Simashkina dat Robyn Gommers de weg vrij had om vlekkeloos naar de titel te fietsen. Haar zus Aiko Gommers moest zich tevreden stellen met een vijfde plaats maar zo zijn de titels ten huize Gommers mooi verdeeld. De ene heeft de wereldtitel en de andere de Europese Titel. Kjelle Poets was ook gebrand om een mooie finale neer te zetten maar een rijdster voor haar kwam ten val en zij kon deze niet meer ontwijken. Hierdoor werd zij terug geslagen naar een zesde plaats.

Gerben Sauvillers deed het wel bij de boys 16 jaar. Hij reed mooie uitslagen maar in de finale werd hij in de eerste bocht een beetje ingesloten en kon hij niet vol voor de titel meestrijden. Hij kwam als vierde over de finish.

Tjorven Mertens kreeg het voordeel van de vierde plaats naar zich toe omdat hij tijdens de halve finale uitklikte in de start. Hij herpakte zich en door een valpartij van Friemanis en Bakker kon hij doorstoten tot de finale. Daar wou hij alles op alles zetten om een mooie W nummer te kunnen pakken. Helaas lukte het hem niet zoals hij het zelf had verwacht. Hij moest de ganse wedstrijd achtervolgen en tevreden zijn met een zevende plaats.

Wannes Magdalijns zette de puntjes op de I tijdens de finale van de boys 15 jaar. Een vlekkeloze start en weg was Wannes. De anderen deden er alles aan om op zijn achterwiel te komen maar Wannes bleef koel en reed naar zijn W1 nummer toe. Ook Thomas Willems reed een voortreffelijke finale. Lag lang in running voor een podiumplaats maar kwam helaas op de laatste lijn nog ten val. Hij pakte hiermee de W5 nummer. Jools Melis zat in dezelfde finale maar kwam niet zo goed weg aan het hekke. Hij stelde alle zeilen bij maar moest het onderspit delven. Hij behaalde een mooie zesde plaats.