Dagboek van Elke Vanhoof en Tori Van de Perre vanuit Kopenhagen(woensdag)

Dagboek van Elke Vanhoof en Tori Van de Perre vanuit Kopenhagen(woensdag)

Elke Vanhoof en Tori Van de Perre zijn gisteren aangekomen in Kopenhagen. De meisjes zijn kamergenoten van elkaar. Oorspronkelijk zouden we alleen het dagboek van Elke Vanhoof brengen, maar omdat Tori  en Elke vaak samen zijn, mag Tori ook haar relaas doen elke dag. We konden ze woensdagavond kort even spreken.

‘We zijn dinsdagavond rond 19 uur geland in Kopenhagen. Ze zijn ons daar komen afhalen. We zijn naar het hotel gegaan en daarna gaan slapen, ‘vertelt Elke.  In de voormiddag ben ik gaan kijken, namiddag niet.  Dus ik heb niets gezien van de prestaties van Kjelle Poets. Onze chef d’équipe, Michel Vermeiren, had vooraf op vijf finaleplaatsen gehoopt. Dat is nu al ruim overtroffen.  We gaan zien wat het rest van de week nog geeft. Donderdagochtend is het training.  Van de stad Kopenhagen heb ik nog niet veel gezien. Ons hotel ligt zo’n tien km van de stad. Dat is wat ver, ‘zegt Elke.

Tori Van de Perre is kamergenote van Elke. Ze begon een na jaar na Elke met BMX. ‘Ik heb de piste gezien en dat moet me wel liggen.  Ik ga voor een medaille op het WK.  Ik ga nu rustig het WK voor bereiden en daar hoort rust bij, ‘lacht Tori

Erik Braeken