Update: Elke Vanhoof en Tori Van de Perre elfde in WK Time Trial

Update: Elke Vanhoof en Tori Van de Perre elfde in WK Time Trial

Elke Vanhoof is elfde geworden in het eerste WK Time Trial bij de elite women. De Desselse startte razendsnel en klokte de tweede tijd af. Lange tijd bleef ze op deze positie staan, tot de grote kanonnen eraan kwamen. Zoals Elke voorspeld had, werd de Britse Shanaze Reade de eerste wereldkampioene Time Trial in deze reeks. Caroline Buchanan uit Autstralië pakte zilver en Mariana Pajon greep brons.

Door deze elfde plaats is Elke nu wel zeker van een selectie voor de Olympische Spelen in London. Een selectie volgens de normen van het BOIC. Volgend jaar kan ze haar op het WK in Birmingham definitief plaatsen volgens de normen van de UCI. Ze rijdt morgen ook haar WK bij de elite women. Dat doet Tori Van de Perre ook. Ze werd elfde in de Time Trial. Voor Toon Jacobs zal dat niet het geval zijn. Hij kon zich niet kwalificeren voor de finale.

Andere wereldkampioenen in de Time Trial zijn:

Melinda Mcleod(Australië) bij de Junior Women. We vroegen haar waarom ze in haar land zo goed kunnen bmx’en. ‘Ik weet dat we er hard voor trainen en dat we er veel voor over hebben. Volgend jaar willen we op de Spelen ook scoren. Een echt geheim waarom we zo goed zijn,  heb ik eigenlijk niet, ‘lachte ze.

Bij de Junior Men werd nog een landgenoot van Melinda wereldkampioen. Darryn Goodwin(what’s in a name?) pakte goud. ‘Morgen kan ik de dubbel pakken. Maar ik ken de concurrentie niet. Ik weet niet wat ik moet verwachten,’ zei hij.

Shanaze Reade was heel blij met haar wereldtitel. ‘Ik rijd het WK BMX sinds mijn twaalfde. Het is beetje routine geworden. Ik focus me op zo’n wedstrijd. Maar het is niet omdat ik nu wereldkampioene ben, dat ik morgen opnieuw win. Deze omloop is wel heel goed. Het is ook mijn favoriete parcours bij de Worldcup series, ‘wist de Britse.

Bij de elite men won de Noor Andre Fossa Aguiluz. ‘Ik kan niet geloven dat ik won. Het heeft me redelijk verbaasd dat ik de snelste was. Morgen is het beslist anders. De wedstrijd is heel verschillend met de Time Trials, ‘besloot de Noorse wereldkampioen.

Toon Jacobs werd hier jammer genoeg uitgeschakeld voor de wedstrijd van de elite men. ‘Ik had nochtans een goed gevoel. Ik nam de triple goed. Ik kon zelfs nog vijftien plaatsen opschuiven in de Time Trial op een bepaald moment. Maar dan liep het mis.  Negentig eliterijders gaan nu met lege handen naar huis. Ik had veel verwacht van dit WK. Ik heb er hard voor gewerkt. Ik ben al van vorig weekend hier om me goed voor te bereiden op deze Time Trials. Dat is nu allemaal voorbij. Ik ben enorm ontgoocheld. Nu gaat de riem er even af. Ik wil fris zijn voor de EK wedstrijden vanaf september,’zei de Desselnaar.

 

Erik Braeken vanuit Kopenhagen.