Dagboek van Elke Vanhoof op het WK BMX(donderdag en vrijdag)

Dagboek van Elke Vanhoof op het WK BMX(donderdag en vrijdag)

 

Elke Vanhoof leeft naar haar WK wedstrijden toe. Hoe ze het WK beleeft, vertelt ze ons in haar exclusief dagboek voor Offroadbiking.

‘Donderdagavond hebben we de eerste keer getraind. Het was de hele dag wachten op die training. Het duurde wat lang. We hebben dan maar wat films bekeken.  We hebben veel gerust en zijn ook naar een winkeltje geweest.  De trainingen gingen goed en dat gaf me rust. Na de trainingen was het weer bedtijd.’

‘Vrijdag was dan het WK Time Trial en meteen ook de kwalificatie voor de wedstrijd van de Elite Women van zaterdag. Het eerste rondje van de Time Trial ging goed. Ik maakte een paar kleine foutjes, maar ik mocht naar de tweede ronde. Daar stond ik lang tweede en kon zo uiteindelijk elfde worden.  Daarmee plaats ik me al voor de Olympische Spelen. Volgend jaar moet ik nog bevestigen op het WK voor de  UCI en dan ik naar de Spelen.  En nu op naar zaterdag. Daar zal, moet ik en wil ik de finale rijden, ‘besluit Elke vanuit Kopenhagen.