Albert en Pauwels winnen in Frankrijk

Albert en Pauwels winnen in Frankrijk

ava

Kevin Pauwels en Niels Albert troefden afgelopen week de concurrentie af in Frankrijk. De veldrijders toonden zich in twee verschillende rittenkoersen de sterkste op Franse bodem.

Pauwels wint derde rit Kreiz Breizh Elites 

Kevin Pauwels heeft er dit jaar even op moeten wachten, maar afgelopen zondag pakte de Sunweb-renner zijn eerste wegzege van het seizoen. In de Franse rittenkoers Kreiz Breizh Elites bleef hij nipt een jagend peloton voor.

Bij het opdraaien van de laatste kilometer had hij -na een hele dag in de aanval te zijn geweest- nog 15 seconden voorsprong. Eén van zijn overgebleven medevluchter Freddy Bichot zette vroeg de sprint aan. Pauwels schudde nog een sterke sprint uit zijn benen en degradeerde de renner van Team Véranda Rideau Sarthe naar de tweede plaats. Eerder die dag werd Pauwels al tweede in de ochtendrit.

Albert sterkste in Tour d’Alsace

Niels Albert heeft donderdag  de tweede rit in lijn van de Tour d’Alsace op zijn naam geschreven. De BKCP-renner ging mee in een late ontsnapping en maakte het knap af. Zijn ploeg BKCP eindigde eerder tijdens de ploegentijdrit al op een knappe tweede plaats.

Op 45 kilometer van de streep had een groepje van acht een kleine voorsprong op het peloton. Dieter Vanthourenhout hield de achterstand van het peloton binnen de perken. In de finale maakte Albert samen met nog twee renners de sprong naar voor. Op vijftien kilometer van de streep demarreerde de Belgisch kampioen veldrijden op een klimmetje en hield aan de finish nog een handvol seconden over.

Brecht Toelen