Danny De Bie is blij terug te zijn bij Telenet-Fidea

Danny De Bie is blij terug te zijn bij Telenet-Fidea

ava

Dé verrassing op de persconferentie van Telenet-Fidea was ongetwijfeld de terugkeer van Danny De Bie als ploegleider. De Bie is blij dat hij mag terugkomen. ‘Het is opnieuw thuiskomen,’zegt hij.

Danny De Bie is opnieuw ploegleider van TFCT. Hij zette ondertussen zijn handtekening onder zijn nieuw contract en is meer dan gemotiveerd. Hans van Kasteren is er in zijn nopjes mee, Danny zelf ook. “Ja, ik ben blij, heel blij. Het is alsof ik weer thuiskom. Ik stond destijds mee aan de wieg van de Fideaploeg, ondertussen zijn we tien jaar later en kom ik terug. Och, ik ben de ploeg altijd blijven volgen, zowel op hun teamsite als op Facebook. Ik ben zelfs naar een reeks wedstrijden komen kijken. De verbondenheid was nooit weg, zodat ik content ben van terug te zijn”, bekent Danny.

Hij zal wel Kris Wouters naast zich krijgen als collega-ploegleider. “Wat ik enorm toejuich. Zo krijg ikzelf ook direct contact met de nieuwelingen en juniores. Zo leer ik ook hen kennen. Kris zal een enorme aanvulling zijn. Hij is administratief heel sterk, hij kent ook alles van trainingsschema’s en de renners hebben hem graag. Ikzelf voel de coureurs op zich goed aan, zodat ik altijd snel participeer. Dat is ook wat ik graag doe: met renners omgaan. En overleggen met Kris zal evenmin een probleem zijn. Als we in het verleden met elkaar praatten, zaten we altijd direct op één lijn. Dat gaat perfect lukken”, verzekert Danny.

Hij trekt ook conclusies uit het half jaar dat hij geen ploegleider was. “Ik ben me ervan bewust dat ik fouten hebt gemaakt, maar het is meer dan menselijk dat je eruit leert. Dat ik vorig jaar privéproblemen had, speelde er een rol in, maar die periode is achter de rug. Laat mijn nieuwe ploegleidersschap maar komen. Ik ben er klaar voor”, glundert Danny.