Geen wapenstilstand maandag in de Soudalcross in Niel

Geen wapenstilstand maandag in de Soudalcross in Niel

Maandag 11 november betekent voor de veldrijders traditioneel geen wapenstilstand, maar een verbeten strijd op de Jaarmarktcross in Niel. En dit jaar, nog meer dan anders, zal het niet enkel een gevecht tegen elkaar, maar ook tegen de natuurelementen zijn. Na grotendeels droge, maar desalniettemin erg spectaculaire wedstrijden op de Koppenberg en in Zonhoven, belooft het maandag een modderige veldslag te worden aan de Rupel.

Vorig jaar was Niels Albert de koning van Niel en zijn stijgende vormpeil doet het beste verhopen voor maandag, maar de concurrentie zal alles uit de kast halen om Albert het vuur aan de schenen te leggen. In de eerste plaats wereldkampioen Sven Nys (derde in 2012) en Belgisch kampioen Klaas Vantornout, maar ook seizoensrevelatie Philipp Walsleben en man-in-vorm Tom Meeusen zijn gebrand op een sterke prestatie in de oerklassieker van Niel. Net als Bart Aernouts immers, die zijn tweede plaats van 2012 maar al te graag wil bevestigen in 2013. En wat te verwachten van Kevin Pauwels op deze loodzware omloop, ongetwijfeld zal hij revanche willen nemen voor Zonhoven.

Ook wordt het uitkijken naar de prestaties van Wietse Bosmans die uit een diep dal kroop na zijn motorongeluk in het voorjaar en stilaan voet aan de grond krijgt bij de grote jongens, getuige daarvan zijn achtste plaats in Zonhoven vorig weekend.

Het parcours in Niel is heel lichtjes gewijzigd. Er zijn twee nieuwe lusjes in de buurt van de materiaalpost en de strobalen op het parcours worden opnieuw vervangen door balkjes. Daarnaast blijft Niel een mix tussen zware akkers en een sfeervolle centrumcross.

Bron: PM