De Bruykere pakt een mooie tweede plaats in Noordzee cross te Middelkerke

De Bruykere pakt een mooie tweede plaats in Noordzee cross te Middelkerke

Middelkerke

16 februari 2019

Het voorlaatste weekeinde van de veldrijders brak aan in Middelkerke. Aan de zee werd er nog duchtig gestreden voor de mooie ereplaatsen. Bij de nieuwelingen stonden maar liefst 30 renners aan de start om aldaar nog te strijden voor de winst. Het was de Belgische Kampioen Aaron Dockx die de beste benen had op de zware en lastige omloop aan de zee. Hij wist Kay De Bruyckere achter zich te houden en Niels Ceulemans mocht het podium helemaal volledig maken.

Bij de tweejaars nieuwelingen was het dit keer Mauro Delmé die de beste papieren kon voorleggen. Hij pakte de winst in Middelkerke voor Lorenzo Masciarelli en Janssens Lucas. Brent Delaere viel net naast het podium en moest tevreden zijn met een vierde plaats. Milan Kuyper kwam als zesde binnen. Brent Blommen kreeg een zevende plaats achter zijn naam. Hij had problemen in de start en vocht terug naar de zevende plaats. Noa Diels had een mindere wedstrijd. Hij moest zich tevreden stellen met een 13e plaats.

Bij de dames stonden ze met 38 deelneemsters aan de start waaronder er drie vroegtijdig de wedstrijd moesten staken. De beste benen had Denise Betsema. Zij reed een voortreffelijke wedstrijd en kon de bloemen mee naar huis nemen. Achter haar was het Alvarado en Sels die het podium volledig maakte.

Mascha Mulder stond ook aan de start in Middelkerke. Met het startnummer 15 mocht zij aan haar wedstrijd beginnen. Helaas voor haar kwam ze niet zo goed rond. Met één ronde minder gereden dan de winnares mocht zij een 26e plaats achter haar naam laten noteren.

Bij de junioren waren er nog heel wat rijders die het beste van zichzelf lieten zien. Michael Bervoets vertrok vanaf de tweede rij en schoof vrij goed op. Hij dook als 15e het veld in bij de Noordzee cross in Middelkerke. Hij kon mee de wedstrijd maken en behaalde een vijfde plaats. De winst was voor Witse Meeussen die Thibau Nys wist te verschalken. De derde plaats was voor Wyseure. Joachim Van Looveren had een dubbel weekeinde op zijn agenda staan. Hij stond achtste in het klassement en wou deze plaats veilig stellen. Hij reed een voortreffelijke wedstrijd en kwam 9e binnen. Hierdoor kon hij zijn achtste plaats in het eindklassement behouden.

Justin Laevens kon aan de lijve ondervinden dat het een supersnelle wedstrijd was in Middelkerke. Hij moest vroegtijdig de wedstrijd beëindigen. Hij reed twee ronden minder dan de winnaar en behaalde een 24e plaats.

Publicatie : Nancy Aerts