Nieuwe Limburgse titel voor Brent Blommen

Nieuwe Limburgse titel voor Brent Blommen

Hechtel

16-17 februari 2019

Agter De Berg in Hechtel was aan zijn vierde editie toe. Dit jaar opnieuw gespreid over twee dagen. De eerste dag vonden 133 renners in de diverse disciplines hun weg naar Hechtel.

Bij de tienjarigen ging de winst gemakkelijk naar Jitse Bullen. Ook Matiz Geens voelde zich als een vis in het water op deze mooie omloop. Hij werd knap tweede en Mats De Ridder pakte de derde plaats in deze leeftijdscategorie.

Foto : Nancy Aerts

Bij de Aspiranten stonden maar liefst 49 deelnemers aan de start. Helaas was het voor drie renners te zwaar op deze omloop. De winst ging naar Heirbaut voor Geens en Van Laere. Emma Szekely stond in deze categorie ook achter de startlijn. Na enkele weken van rust nam zij deel aan de laatste Limburgse wedstrijd van het seizoen. In een prachtig decor en een knappe organisatie kon iedereen genieten van deze mooie wedstrijden. Emma mocht bij de laatsten aanschuiven om haar plaatsje in te nemen achter de startlijn. Met een mooie tweede plaats bij de meisjes en een 16e plaats algemeen kan zij tevreden afsluiten.

Foto : renster zelf

Bij de aspiranten 13 jaar keken we uit naar de Witte van Tessenderlo namelijk Neo Tielens. Ook voor Neo Tielens was dit de laatste Limburgse wedstrijd die op zijn kalender stond. Hij kon deze wedstrijd mooie afsluiten met een overwinning in de Hechtelse bossen.

Foto : renner zelf

De dag nadien was het de beurt aan de U23 – Junioren – nieuwelingen en dames categorie om hun wedstrijd te betwisten. Voor sommige reeksen was het zelfs nog strijd voor de Limburgse titel.

Bij de U 23 ging de zege gemakkelijk naar Uyterwillgen. Hij wis Smets en Pieter Jan Vliegen achter zich te houden.

Foto : Kirstof Breurs

Bij de junioren stonden maar liefst 34 deelnemers aan de startlijn. Het was drummen om de bos in te rijden maar uiteindelijk was het Huybs die de wedstrijd naar zijn hand kon zetten. Hij verraste Boens en Michael Bervoets.  Joachim Van Looveren reed een voortreffelijke wedstrijd in de bossen van Hechtel. Hij kon mooi volgen in het spoor van de koplopers en kwam als vierde binnen op 1.15 van de winnaar. In zijn beginfase kon hij niet goed in zijn ritme komen maar halfweg de wedstrijd vond hij het juiste tempo en schoof hij door naar de vierde plaats.

Foto : renner zelf

Voor Robbe Willems verliep de wedstrijd in Hechtel in Mineur. Hij kwam ten val aan de balken en moest vroegtijdig de wedstrijd staken.

Bij de nieuwelingen was dus de strijd voor de Limburgse titel het hoogtepunt van de dag. Brent Blommen was de uittredende kampioen bij de tweedejaars nieuwelingen en hij wou de titel opnieuw naar zich toe halen. Hij ging dus als topfavoriet van start in Hechtel. Het lukte hem om bij de eerste het veld in te duiken en met wat risico’s te nemen in de zandbak kon hij een mooie voorsprong uitbouwen op zijn naaste concurrenten. Hij zette meteen druk en pakte tien seconden. Hij zag dat het achter hem opstropte en dat deed hem vleugels krijgen. Hij kon zijn Limburgse titel mooi verlengen. In de wedstrijd moest hij wel de duimen leggen voor de Belgische Kampioen Jente Michels die bij deze wedstrijd uitkwam voor zijn nieuwe team. De derde plaats ging naar Milan Kuyper.

Foto : rijder zelf

Bij de eerstejaars nieuwelingen ging de Limburgse titel naar Dré Goelen uit Tessenderlo. Al hoewel de winst in de wedstrijd ging naar Ceulemans voor Janssens en Goelen. Seppe Laenen kwam niet goed weg in de duinen van Hechtel. Hij moest zich tevreden stellen met een 19e plaats.

Ook bij de dames konden we bij de junioren maar 13 deelneemsters terug vinden. De winst in deze categorie ging naar Shana Maes. Elodie Kuyper reed een voortreffelijke wedstrijd. Zij kon de tweede plaats bemachtigen. Het podium werd vervolledigd door Tessa Zwaenepoel.

Laure Michels trotseerde de duinen van Hechtel ook. Zij kwam binnen op een zevende plaats met een achterstand van 2.42 op winnares Shana Maes.

Bij de nieuwelingen dames kregen we ook maar 12 deelneemsters achter de start. Hier was de winst voor Nomden voor Julie Roelandts en Vervloet. Mirthe Van den Brande reed haar voorlaatste veldritcross van het seizoen. Het werd weeral een verrassende startopstelling. Mirthe had een mindere start omdat zij werd opgehouden in de eerste passage naar de bos toe. Als voorlaatste deelneemster diende zij aan haar wedstrijd te beginnen. Het werd een moeilijke opgave. Maar na amper 25 minuten wedstrijd kwam zij door op een vierde plaats. Dat was voor haar het hoogst haalbare in deze zware omloop.

Wie de duinen ook trotseerde was Kiona D’hont. Ook voor haar was het aftellen naar het einde van het seizoen. Doch in de bossen en in de zand van Hechtel zette zij toch nog een mooie prestatie neer. De zesde plaats was voor haar doenbaar. Ze kwam binnen met een achterstand van 1.50 op de winnares.

Chloe Greenwood maakte de verplaatsing naar Hechtel ook. Zij wou ook haar seizoen met een toffe noot afsluiten. Ze deed een mooie inspanning en behaalde een negende plaats op 2.42 van de winnares.

Nog één week alles geven en dan kunnen de heren en dames de veldritfiets even aan de kant zetten en hun zinnen op iets anders richten.

Publicatie : Nancy Aerts