Defentie verlengt protocolakkoord met BOIC

Defentie verlengt protocolakkoord met BOIC

Defensie verlengt het protocolakkoord met het BOIC over het topsport binnen het leger. Die intentie heeft minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) aangekondigd. Hij prees de topatleten binnen het leger als “echte ambassadeurs op de werkvloer”. Het topsportstatuut binnen Defensie moet hen een stabiele omgeving geven om in te trainen en een langetermijnperspectief om zich verder te ontwikkelen als atleet. De minister ontving vandaag de militaire atleten die hoge toppen scheerden op de voorbije Olympische Spelen in Rio en tijdens het WK Skydiven in Chicago. Op de gastenlijst stonden onder meer Elke Vanhoof, die zesde werd in het bmx’en in Rio, en het Hayabusa-team, dat al jaren op rij de absolute wereldtop uitmaakt in het skydiven.

Tijdens de plechtigheid bevestigde Vandeput dat hij de samenwerking met het BOIC voor een nieuwe periode van vier jaar wil verlengen. Het akkoord slaat op vijf luiken. Het gaat bijvoorbeeld om de ondersteuning van topsporters en beloftevolle jongeren, en dat door voor hen plaatsen te voorzien op de personeelsenveloppe of hun trainers de nodige faciliteiten te bieden.

Andere punten zijn het organiseren van sportmanifestaties en het ter beschikking stellen van infrastructuur, middelen en personeel. Voorts heeft de samenwerking betrekking op communicatie, imago en publieke relaties (het promoten van Topsport Defensie) en op sportgeneeskunde.

“Fysieke uitdagingen en sport zijn binnen een organisatie als Defensie belangrijk. Zowel voor de militaire paraatheid als tijdens operaties”, verklaarde minister Vandeput. “Onze topatleten zetten niet alleen schitterende resultaten neer, ze zijn ook echte ambassadeurs op de werkvloer. Als minister van Defensie wil ik hen een stabiele omgeving geven om in te trainen en een langetermijnperspectief om zich verder te ontwikkelen als atleet. Het topsportstatuut binnen Defensie biedt daarvoor de beste garanties”.

Bron : Defentie PM

Publicatie : Nancy Aerts