City Mountainbike Belgium: succesvol weekend

City Mountainbike Belgium: succesvol weekend

Het City Mountainbike Belgium was succesvol. Eerst in Antwerpen, daarna in Waregem.

In aanwezigheid van drie Olympiërs, met Jens Schuermans, Ruben Scheire en Githa Michiels hadden ze een sterk deelnemersveld. Fabrice Mels verlengde zijn nationale titel voor de vijfde keer op rij. Mels won het eindklassement voor Ruben Scheire en David Horvath.

Antwerpen

Antwerpen was de eerste gastheer van de City Mountainbike Belgium. Mooi weer en een fantastische atmosfeer voor de eerste dag. Voormalig wereldkampioen en regerend Belgisch kampioen Fabrice Mels was de blikvanger. Mels was de snelste met een gemiddelde van 33.86 km/h. gevolgd door Robin Vanden Abeele en David Horvath. De Duitse Majlen Müller won de vrouwenrace.

Waregem

De lengte van het parcours was iets langer in Waregem. De rijders kregen een relatief snel parcours van 994 meters onder de wielen. Het weer veranderde in een winderige, maar grootse finale.  Het was voormalig Europees kampioen Jeroen van Eck, die in Waregem won met een gemiddelde van  38.16 km/h.Weer was het David Hervat die dicht bij de zege kwam, maar tevreden moest zijn met de tweede plaats. Tobias Eise was derde. Een internationale présence was een feit.

jeroen-van-eck

BK Cross Country Eliminatior

Ondanks de niet kwalificatie voor de XCE finale was Fabrice Mels nog steeds in de running voor de Belgische titel. Bytebier en De Rouck moesten met de ereplaatsen vrede nemen.  Githa Michiels werd kampioene bij de vrouwen, terwijl Steven De Rouck de masters titel pakte.

Ruben Scheire zag zijn kans in de shorttrack(XCC). Hij haalde in de zes minuten lange finale voor Tobias Eise en Fabrice Mels en etaleerde hiermee zijn goede  vorm.

ruben-scheire

Je kan alles her bekijken op Eurosport 2.