Denise Betsema nieuwe aanwinst van Marlux-Bingoal

Denise Betsema nieuwe aanwinst van Marlux-Bingoal

Denise Betsema verdedigt vanaf vandaag maandag de kleuren van Marlux – Bingoal. De Nederlandse revelatie van het seizoen tekende afgelopen week een profcontract bij onze ploeg tot eind 2020.

Winst in Neerpelt, drie zeges in het buitenland, een vierde plaats in Ruddervoorde en zondag als uitschieter daar nog een bronzen medaille op het Europees kampioenschap in Rosmalen bovenop: Denise Betsema mag met recht en reden de revelatie van dit veldritseizoen genoemd worden. Zeggen dat ze na een geschiedenis in het mountainbiken nog maar aan haar derde seizoen als veldrijdster bezig is, én nog werkt aan een betere startpositie.

Denise is bovendien een vrouw met een verhaal: op haar 25ste is ze samen met vriend Sjoerd al mama van Jukka en Wolf, ze is studente Toegepaste Psychologie, inwoner van het eiland Texel en een toonvoorbeeld op de sociale media – check zeker haar profiel @deniesoverseas. Vanaf vandaag mag ze ‘profsporter’ aan dat rijtje toevoegen. Bij Marlux – Bingoal vindt Denise de omgeving waar ze zich nog verder wil ontwikkelen als veldrijdster.

Tot dusver croste Denise nog onder de vlag van enkele privésponsors, maar daar komt dus een einde aan: “Marlux – Bingoal is een mooie ploeg die me vanaf het eerste moment aansprak. Het klikte meteen tijdens de gesprekken, en dus heb ik zelfs niet verder gezocht. Ik denk dat ik me hier nog verder kan ontwikkelen: dat is wat ik nu nodig heb. Brons op het EK was een onwijs mooi resultaat, maar ik kijk al opnieuw vooruit.”

Denise mocht op zeer veel interesse rekenen bij de concurrerende veldritteams, maar koos toch voor het Marlux – Bingoal van Jurgen Mettepenningen: “En daar zijn we heel tevreden mee. Denise wordt naast Laura Verdonschot een belangrijke schakel in onze dameskern. Een stevige versterking. Iemand die ook crossen kan winnen. En iemand die heel bewust met haar sport bezig is. Dit is trouwens ook een goeie zaak voor Laura: zo halen we ook wat druk van haar schouders weg.”

Bron: PM

Foto: Marlux-Bingoal