Denise Betsema pakt de zege in GP Neerpelt

Denise Betsema pakt de zege in GP Neerpelt

Denise Betsema heeft de GP Neerpelt, de eerste manche van de Soudal Classics, op haar naam geschreven. De Nederlandse kwam solo aan voor haar landgenote Ceylin Alvarado en Laura Verdonschot.

De grote namen, Marianne Vos, Annemarie Worst en Sanne Cant, waren niet present. Ook de Amerikaanse Katie Compton zegde in laatste instantie af wegens ziekte.

Maud Kaptheijns nam de snelste start en reed een tijdje alleen aan de leiding.  Wat later kreeg ze al het gezelschap van Denise Betsema. In de achtervolging bundelden Verdonschot, Sels en Alvarado de krachten. Maar ze kwamen geen meter dichter.

Na een kleine versnelling  op het einde van de tweede ronde kon Betsema van Kaptheijns weg rijden.  Achter Kaptheijns volgden Sels, Verdonschot en Alvarado op een tiental seconden.

Betsema kon haar voorsprong gestaag uitbouwen. Iets meer dan halfkoers hadden Kaptheijns, Sels, Verdonschot en Alvarado al meer dan een halve minuut aan de broek. Wat later haakten Kaptheijns en Sels af in de achtervolging. Verdonschot leidde voor Alvarado in de jacht op  Betsema.

In de laatste ronde is alles in kannen en kruiken voor Betsema. Alvarado heeft al enkele keren geprobeerd om Verdonschot af te schudden.

Betsema pakte haar vierde zege van het seizoen. Alvarado heeft in de laatste ronde Verdonschot nog achter gelaten. De Lommelse moest tevreden zijn met de derde plaats. ‘Ik voelde me niet echt goed vandaag. Ik maakte te veel fouten en dat werd dadelijk afgestraft. Ik moet vrede nemen met de derde plaats,’aldus de Lommelse, die in haar achtertuin reed.

Winnares Betsema was super blij.’Het was mijn eerste wedstrijd in België. Geweldig om zo te beginnen. Ik heb vorig jaar hier voor het eerst gereden en de omloop lag me wel, ‘aldus de Nederlandse.

Uitslag :

  1. Denise Betsema(Ned) in 45’35”
  2. Ceylin Alvarado(Ned) op 23”
  3. Laura Verdonschot(Bel) op 29”
  4. Loes Sels(Bel) op 34”
  5. Maud Kaptheijns(Ned) op 1’17”
  6. Alice Maria Arzuffi(Ita) op 1’36”
  7. Mari-Liis Mottus(Est) 3’29”
  8. Pauline Delhaye(Fra) 3’41”
  9. Lizzy Witlox(Ned) 5’11”
  10. Emily Wadsworth(GB) 5’27

Voor meer uitslagen, klik op de links hieronder.

Foto’s: Marc Bluys