Laurens Sweeck wint voor de derde opeenvolgende keer in Neerpelt

Laurens Sweeck wint voor de derde opeenvolgende keer in Neerpelt

Laurens Sweeck heeft voor de derde opeenvolgende keer de GP Neerpelt gewonnen. De Pauwels Sauzen-Vastgoedservice renner versloeg Marcel Meisen en David van der Poel.

Geen wereldkampioen Wout van Aert, Mathieu van der Poel of Toon Aerts aan de start. Ze spaarden hun krachten voor de Superprestigecross in Ruddervoorde.

Het was weer een van der Poel die direct aan de leiding fietste. Al was het nu wel zijn broer David die de eerste ronde voor zijn rekening nam. Daarna nam Diether Sweeck over. Dan was het de beurt aan Quinten Hermans , die zich graag toonde voor eigen volk. Hij nam zijn ploegmaat Corné van Kessel op sleeptouw. De Nederlander kwam ten val en hierdoor reed Hermans even alleen. Hij had een behoorlijke voorsprong op zeven achtervolgers waar Kevin Pauwels de forcing voerde. Even later kwam er een hergroepering, die uit elkaar viel na een hapering van Hermans. Michael Vanthourenhout en Laurens Sweeck namen de leiding over. Maar halfkoers bewerkten Hermans en David van der Poel de aansluiting. Na een valpartij van Vanthourenhout, reed Sweeck weg. Hermans en van der Poel probeerden de kloof  tevergeefs te dichten.

Maar Sweeck bouwde zijn voorsprong gestaag uit en met nog drie ronden te gaan had hij een boni van tien seconden. Vanuit de achtergrond snelde Marcel Meisen naar voren. Hij ging alleen op zoek naar de leider. Maar Sweeck verzwakte niet en reed zo naar zijn derde opeenvolgende zege in Neerpelt voor Meisen en David van der Poel.

Laurens Sweeck vond het een lastige cross. ‘Ik had er geen goed oog in het begin van de cross. Maar toen ik kon opschuiven, voelde ik wel dat ik bij de betere renners was. Toen Michael viel, heb ik niet getwijfeld. Ik ben tevreden over mijn wedstrijd en hoop zo voort te doen de volgende crossen,’aldus de winnaar.

Uitslag:

  1. Laurens Sweeck in 58’02”
  2. Marcel Meisen(Dui) op 13”
  3. David van der Poel(Ned) 20”
  4. Diether Sweeck            30”
  5. Tom Meeusen 37”
  6. Michael Boros(Tsj) 40”
  7. Quinten Hermans 46”
  8. Corné van Kessel 55”
  9. Kevin Pauwels 59″
  10. Wietse Bosmans 1’21”

Voor meer uitslagen, klik op de links hieronder.

Bij de junioren won Thibau Nys voor Ward Huybs.

Foto’s: Marc Bluys