Didier Bats en Jeff Luyten over hun EK in Bern

Didier Bats en Jeff Luyten over hun EK in Bern

Jeff Luyten en Didier Bats mogen tevreden terugblikken op hun EK. Net als Jens Schuermans natuurlijk en Ruben Scheire, die al een reactie gaf.

Jeff en Didier geven hun visie over hun EK.

 

Jeff Luyten werd negende: ‘Ik was goed mee maar moest na ronde 3 toch lossen na een niet al te fris gevoel. Uiteindelijk moest ik alleen achter de kopgroep van zeven rijden. Enkel Kerschbaumer kwam er nog over. Ik was stilaan aan het stilvallen. Nu wat rust na een mooie reeks van constante resultaten om dan terug te presteren in BK en de wereldbeker van Andorra.’

Didier Bats werd veertiende:’ Ik ben heel tevreden met mijn uitslag. Alhoewel ik me in Albstadt kon plaatsen voor dit Ek zat het de weken erna wat tegen. In Tsjechië en Antwerpen had ik echt slechte benen. Gelukkig kwam het goede gevoel terug in Val di sole. Maar daar kampte ik in de eerste ronde met kettingproblemen, waardoor ik het betere gevoel niet kon omzetten in een goede uitslag. Daarom was het afwachten wat het weekend zou geven. Ik moest ook nog een examen maken in het begin van de week. Gelukkig kon ik goed trainen op het parcours en rusten waardoor de dagen voor de wedstrijd redelijk relax verliepen. De koers zelf dan. Er stonden 3 startronden en 6 volledige rondes op het programma. Tijdens de startrondes kon ik me handhaven op een redelijk goede positie. Maar bij het opdraaien van de gewone ronde reed er iemand in de afsluiting waardoor ik voet aan grond moest zetten. De eerste groep was dan ook meteen weg. Maar ik voelde dat de benen goed waren. Na de eerste ronde voerde ik een groepje aan waar ook Ruben Scheire inzat. Spijtig genoeg kwam ik toen ten val in een afdaling waardoor ik in de achtervolging moest op het groepje. Door het vallen was er ook lucht ontsnapt uit mijn banden waardoor ik in de afdalingen geen risico’s kon nemen. Toch kon ik een hoog tempo aanhouden en tijdens de wedstrijd stelselmatig opschuiven met uiteindelijk een 14de plaats als resultaat. Misschien zat er net iets meer in zonder die valpartij, maar dat is koers natuurlijk.
 Ook bedankt aan de nationale ploeg voor de support en aan alle supporters voor de steun tijdens de wedstrijd.’