Julien Absalon verslaat Nino Schurter op EK voor eigen volk

Julien Absalon verslaat Nino Schurter op EK voor eigen volk

ava

Julien Absalon klopte Nino Schurter voor eigen volk op het EK in Bern. De tweevoudige Olympische kampioen was outstanding en won met meer dan een minuut voorsprong.Fontana werd derde. Lukas Flückiger werd vierde voor José A. Hermida en Sven Nys. Kevin Van Hoovels werd zestiende.

 

Het was Daniel Federspiel die meteen het vuur aan de lont stak. Na de eerste ronde redenSchurter, Absalon en Fontana aan de leiding. Nys reed in tiende positie, Van Hoovels in30ste.

In de tweede ronde namen Schurter en Absalon een kleine voorsprong op Fontana. Vogel en Cink reden daar achter. Daarna volgden een compacte groep met ondermeerNys, Hermida, Giger en van Houts.

Meer dan halfkoers is de situatie nog steeds ongewijzigd. De twee grote tenoren van deze sport leidden autoritair.  Dan volgden Fontana in derde positie.  Cink passeerde als vierde.Lukas Flückiger, Hermida, Vogel en Nys reden in de top tien.

In de vijfde ronde deelde Absalon een eerste prikje uit en Schurter moest passen. Ook in de zesde ronde was Absalon nog outstanding. Schurter streed dan voor zilver en Fontanavoor brons. Lukas Flückiger, Cink, Hermida  en Nys moesten meer dan veertig seconden goed maken om aanspraak te maken op brons.

Absalon had in de laatste ronde al voldoende voorsprong(45 sec.) op Schurter.  Zo pakte Absalon opnieuw goud. Schurter moest tevreden zijn met zilver en Fontana met brons. De Zwitsers behaalden overigens op dit WK geen enkele gouden medaille. Absalon viel direct na de aankomst zijn vrouw en zoontje in de armen.

Julien Absalon was heel gelukkig met dit Europees goud. ‘Winnen is altijd het doel.  Dit EK was heel belangrijk voor mij en was een doel. Ik won hier al vier keer en ik hou van dit parcours. Ik ben geen Zwitser, maar toch heb ik heel veel supporters hier. Ik rijd op een Zwitserse bike en het was een heel mooi parcours. Ik wilde zo snel mogelijk aanvallen en mijn zege veilig stellen. Nu hebben we een beetje rust en begin juli beginnen we terug met de voorbereiding van de wereldbekers.’

Uitslag:

1. Julien Absalon(Fra)

2. Nino Schurter(Zwi)

3. Marco Aurelio Fontana(Ita)

4. Lukas Flückiger(Zwi)

5. José Antonio Hermida(Spa)

6. Sven Nys(Bel)

7. Andrej Cink(Tsj)

8. Alexander Gehbauer(Oos)

9. Jan Skarnitzl(Tsj)

10. Michal Lami(Slo)

11. Moritz Milatz(Dui)

12. Rudi van Houts(Ned)

13. Maxime Marotte(Fra)

16. Kevin Van Hoovels(Bel)