Dirk Mertens, Björn Houben en Jurgen Janssens kronen zich tot Limburgse kampioenen

Dirk Mertens, Björn Houben en Jurgen Janssens kronen zich tot Limburgse kampioenen

Tijdens het weekeinde van 14-15 oktober 2023 stond er op de kalender de veldritcross Achter De Berg in Eversel op het programma. Een dag dat met stip was aangekruist bij de rijders van de provincie Limburg in de masters en elites 3 categorieën. Dirk Mertens, Björn Houben en Jurgen Janssens mochten de vernieuwde Limburgse trui rond hun lende brengen

Bij de elites 3 kregen we een strijd tussen vijf rijders. Geen Jo Pirotte dit keer aan de start maar wel Michael Bervoets, Björn Houben en Peka die bij de kanshebbers gerekend werden. Het was meteen duidelijk dat Björn Houben er zijn zinnen had opgezet. Van bij de start trok hij meteen door en kwam vooraan in de wedstrijd te zitten. Hij kon de hele wedstrijd domineren en controleren. Hij moest enkel Jens Gijs laten voorgaan. Verder mocht hij de Limburgse rijders achter zich houden en kwam hij als tweede over de eindstreep en pakte zo zijn vierde titel in zijn carriere. De tweede plaats was voor Michael Bervoets en de derde plaats ging naar Pekka Heijnen. De dagoverwinning in deze categorie was Jens Gijs. De tweede plaats voor Björn Houben en de derde plaats voor Nick Vandekerckhove.

Bij de masters A hadden we geen Limburgse rijders in het peleton. Wel een goedrijdende Kristof Cop die meteen de wedstrijd in handen nam en vlot doorheen het parcours walste. De tweede plaats ging naar de wereldkampioen Dries Pauwels. Tom Arnouts was tevreden met een derde plaats.

Bij de masters B hadden we maar twee Limburgers aan de start. Jurgen Janssens had in de eerste ronde een oponthoud maar wist het in de derde ronde meteen weer recht te zetten pakte zo de Limburgse trui.Daar was het meteen de wereldkampioen Danny Sleeckx die de wedstrijd van start tot finish domineerde. Hij pakte de eindwinst voor Pattyn Bart en Stefan Nerinckx.

Bij de masters C was het Dirk Mertens die zich opnieuw kroonde tot nieuwe Limburgse kampioen. De zoveelste in rij. Hij was zelf de tel kwijt geraakt. Maar niettemin even blij met de behaalde titel. De dagzege in deze reeks ging naar hem ook. Voor Johan Vanderaerden die op zijn thuisparcours alles uit de kast haalde maar de duimen moest leggen voor zijn streekgenoot. De derde plaats was voor Knockaerts Hubert.

Bij de masters D is het Ivan Coopman die de sterkste in cross was. Hij kon zijn medevluchters achter zich houden. De tweede plaats was voor Devil Robin en de derde plaats ging naar Daniel Vanooisterwijck.

Bij de elites men was het een mooie wedstrijd tussen Wout Vervoort, Miles Gevaert en Toon Sluydts. In de wedstrijd werd er van start tot finish hard gereden. Miles Gevaert trok er vandoor met twee medevluchters namelijk Wout Vervoort en Toon Sluydts. Het was uitkijken voor de eerste aanval om dan mee te zijn. In de tweede ronde zagen we Wout Vervoort opschuiven naar de kop van de wedstrijd. Gevaert zag het gebeuren en schoof mee op het wiel van Vervoort. Met zijn tweetjes konden zij wegrijden van hun medevluchter.

Twee ronden voor het einde was het moment gekomen om een aanval te plaatsen en deze kwam uit de benen van Wout vervoort. Hij kon achter de rug van Gevaert deze inzetten en met succes. Zo kon hij met een kleine voorsprong van twintig seconden de winst pakken in de cross van Eversel.

Bron : Nancy Aerts

Foto : Nancy Aerts