Dit weekend eerste wereldbekerwedstrijd in het Tsjechische Nove Mesto Na Morave

Dit weekend eerste wereldbekerwedstrijd in het Tsjechische Nove Mesto Na Morave

Veel Belgische en Nederlandse bikers nemen dit weekend aan de eerste wereldbekerwedstrijd van het seizoen in het Tsjechische Nove Mesto Na Morave. In de landenranking staat Nederland op de zesde plaats en België op de tiende. Hopelijk is het parcours één op maat voor goede resultaten van de Lagelandbikers.

Eerste Nederlander die je tegenkomt op plaats 16 op de UCI ranking is Michiel van derHeijden, de wereldkampioen bij de beloften van vorig jaar. Rudi van Houts volgt op de 23 ste plaats , Hans Becking op plaats 34 en Frank Beemer op de 76 ste plaats. Eerste Belgische biker is Kevin van Hoovels op plaats 26 gevolgd door Sebastien Carabin op plaats 31 en Ruben Scheire op de 61 ste plaats gevolgd door Sven Nys op plaats 77. De team ranking waar het Betch.nl – Superior bikes op plaats 4 staat belooft toch wel een mooi weekend voor de Nederlandse bikers , met o.a. ook het Habitat mtb team aan het vertrek waar Anne Terpstra en Ruben Scheire voor uitkomen.

Gaat de eerste wereldbeker in Tsjechië de renners geven wat ze er van verwachten? Githa Michiels(Versluys)die serieus in het seizoen en de aanloop naar Rio investeerde laat over haar ambities geen twijfel bestaan. Met nummer 7 is dat ook wel een positie die haar ligt. Lang geleden is het wel dat een Belgische of Nederlandse vrouw zo hoog op de lijst stond. Githa geniet de steun van veel vrouwen, maar ook van heel veel fans. Anne Terpstra zou gezien de vorm waarin ze verkeert toch wel in staat moeten zijn een heel goed resultaat neer te zetten. Hopelijk op de voet gevolgd door Hielke Elferink. Marianne Vos waar veel van verwacht werd, is helaas niet aanwezig door een gebroken rib in een eerdere wedstrijd waar ze nog veel te veel last van heeft.

Bij de mannen elite willen Michiel van der Heijden en Rudi van Houts goed voor de dag komen in hun eerste wedstrijd. Kwalificatie voor de Spelen in Rio is nu al aan de orde. Hoe eerder je die op zak hebt, hoe makkelijker het is om te presteren. Druk zit er op de ketel en hopelijk is die druk genoeg, maar niet te veel. Hans Becking en vooral ook Frank Beemer zijn in goede doen en hopelijk komt het er dit weekend uit. De Belgische bikers , hebben goed gepresteerd de jongste weken. Maar gaat dat dit weekend ook gebeuren? De tegenstand is zwaar en veeltallig en Ruben Scheire , Kevin van Hoovels , Jeff Luyten , Sebastien Carabin, Jens Schuermans en de anderen zullen echt zwaar aan de bak moeten om resultaat te boeken. Ook Tom Meeusen besliste om in laatste instantie af te zakken naar Tsjechië.

Bij de beloften rekenen we van Belgische zijde op Quinten Hermans en Daan Soete. Wout Alleman was ook geselecteerd door de wielerbond, maar start in extremis niet. Hij viel op training en heeft een gebroken rib.

Jan v Dijk