Nederlandse deelnemers WK BMX zijn bekend

Nederlandse deelnemers WK BMX zijn bekend

Bondscoach Bas de Bever de Nederlandse selectie bekend gemaakt van de BMX’ers voor het wereldkampioenschap in België. Tweevoudig wereldkampioen BMX bij de junioren Niek Kimmann komt dit jaar voor het eerst in actie bij de elite. Ook wereldkampioen tijdrit Laura Smulders is, ondanks een blessure die haar in het voorseizoen partte speelde, geselecteerd voor het WK.

Het wereldkampioenschap vindt van 21 tot en met 25 juli plaats in Zolder.

De junioren die aan het WK mogen deelnemen worden na de European League wedstrijd in Bjerringbro, Denemarken (6-7 juni) bekendgemaakt.

 

Selectie elite heren:

Jelle van Gorkom (Nederlands kampioen)

Twan van Gendt

Niek Kimmann (Tweevoudig wereldkampioen bij de junioren)

Raymon van der Biezen

Mark Link

Martijn Jaspers

Dave van der Burg

Joris Harmsen

 

Selectie elite dames:

Merle van Benthem (Nederlands kampioen)

Laura Smulders (Wereldkampioene tijdrit)

Dana Sprengers

Talentvolle selectie

Na het WK vorig jaar in eigen land keek bondscoach Bas de Bever met gemengde gevoelens terug op de prestaties van de Nederlanders. Natuurlijk vol trots op de prestaties van Niek Kimmann (wereldkampioen bij de junioren op tijdrit en race) en Laura Smulders (wereldkampioen tijdrit), maar door de vroege uitschakeling van een aantal Nederlandse BMX’ers was er ook teleurstelling.

Bondscoach De Bever kijkt met veel vertrouwen naar het WK in Zolder. “We nemen deel aan het WK met een gemengde selectie. Zo hebben we met Jelle van Gorkom, Twan van Gendt, Laura Smulders en Raymon van der Biezen BMX’ers die al lange tijd op het hoogste niveau acteren. Daar hebben we dit jaar ook nieuwkomers als Mark Link en Dave van der Burg aan toegevoegd. Ik ga er vanuit dat ze elkaar stimuleren om het beste uit zichzelf te halen. Ik heb veel vertrouwen in deze selectie!”

Bron: PM