Dit weekend tiende Bart Brentjens Challenge

Dit weekend tiende Bart Brentjens Challenge

ava

Dit weekend staat de  tiende editie van de Bart Brentjens Classic(BBC) op het programma oftewel het NK marathon rijden in Limburg. Het is een wedstrijd die de naam mee kreeg van  het Nederlandse mountainbike icoon Bart Brentjens. Hij verkeert nog steeds in een blakende conditie en de vraag is of Bart zelf zal meerijden?

Ik hoop het wel omdat ik hem nog graag zie koersen. De passie die hij  heeft voor de sport en er nog steeds vanaf spat, is aanstekelijk.

Max Verstappen is inmiddels het andere zeer jonge Limburgse icoon dat zeer veel media aandacht krijgt. Geweldig wat hij presteert, maar ik vind dat wat Bart presteert zeker net zo geweldig.  Het grote verschil echter is de media aandacht. Naar mijn bescheiden mening verdient de mondiale sport mountainbiken toch zeker wel meer aandacht  dan ze nu krijgt.

Daarom 
beginnen we er zelf maar mee dan.  Bart,  velen hopen dat er een mooie strijd los brandt  in het NK,  dat jij hebt gerealiseerd in Limburg.  Samen met de tientallen vrijwilligers hopen we dat de tiende editie heel bijzonder wordt met een bijzondere winnaar.

Wat zon, ook elke mooie heuvel in Limburg en Voerendaal, die in het parcours  zijn opgenomen,  staan garant voor spektakel, pijn , passie en geluk in het parcours.
 Na 110 km en 29 km kilometers is bekend, wie de titel naar zich toe trekt in alle categorieën, Eén ding is zeker: degene die de titel wint,heeft heel veel moeite gestoken in zijn skills en conditie en verdient de titel voor een jaar met bijbehorende trui. 
Ik kies voor de BBC Challenge dit weekend en hoop dat de zender L1 het opneemt in de uitzending van morgen. En dat er dan een epische strijd onstaat tussen de kanshebbers die door beklijvende beelden bij ons in de huiskamer binnen komen.

Jan van Dijk