Ben Boets stopt onmiddellijk met veldrijden en gaat terug naar school

Ben Boets stopt onmiddellijk met veldrijden en gaat terug naar school

ava

Het nieuws sloeg in als een bom. Onze Limburgse belofte Ben Boets heeft na overleg met zijn entourage en met het Telenet-Fidea Cyclingteam beslist om te stoppen met veldrijden.

Het idee om te stoppen, leefde al even bij Ben Boets. ‘Na heel lang nadenken zet ik vanaf heden een punt achter al mijn fietsjaren. De drang om te trainen en het genieten op de fiets is er al even niet meer. Mentaal kon ik het gewoon niet meer opbrengen en dat werkte ook op mijn prestaties. Ik dacht dat het wel zou overgaan,maar het werd steeds erger.Ik reed nochtans een goede zomer op de weg. Ik voelde me een stap voorwaarts zetten, maar de zin om elke keer weer op mijn fiets te stappen was er niet meer. Ik zou graag gewoon fietsen en naar de vogeltjes fluiten. Dat miste ik. Een renner die wil presteren en vooruitgaan moet het anders aanpakken’, aldus Ben.

Dank

‘Ik wil iedereen bedanken die mij al die jaren gesteund heeft, langs de kant supporterde, mij volgde via media of krant. Maar vooral mijn familie en de entourage er rond. Zonder jullie had ik dit nooit gekund. Ook de ploeg Telenet-Fidea en sponsors heel erg bedankt om al die jaren te mogen rijden voor jullie en mij die kansen te geven. Ik heb altijd met plezier voor jullie gereden. Ik weet dat ik nu veel mensen heb doen schrikken, maar zo kon ik gewoon niet meer verder. Tuurlijk kom ik nog wel eens naar de cross kijken maar dit nu vanaf de kant. Dus vanaf heden ben ik terug fulltime student,’besluit de veldrijder uit Leopoldsburg.

School

Ondertussen gaat hij enthousiast terug naar school, want daar zou hij normaal mee zijn gestopt. Hij volgt nu het zevende specialisatiejaar ‘duurzaam wonen’. ‘Volgend jaar wil ik aan een hogeschoolopleiding beginnen. Daar ligt mijn toekomst. Ik heb er nu al veel zin in’, verraste Ben. TFCT betreurt het stoppen van Ben en wenst hem van harte veel succes met zijn studies en zijn nieuwe leven.