Doe ook mee aan de 100% Dope Free Challenge

Doe ook mee aan de 100% Dope Free Challenge

De KNWU heeft vandaag de 100% Dope Free Challenge gelanceerd in samenwerking met NOC*NSF en de Dopingautoriteit. Deze interactieve game is onderdeel van het anti-dopingprogramma ‘Koersen op een schone sport’. Alle KNWU-leden en journalisten krijgen de kans om deze uitdaging aan te gaan.

De 100% Dope Free Challenge is een interactieve game waar alle leden van de KNWU die 15 jaar of ouder zijn aan kunnen deelnemen. Bij deze wedstrijd krijgt de deelnemer vijf dilemma’s voorgeschoteld, waarbij gekozen moet worden uit de juiste manier van handelen in een bepaalde situatie. De dilemma’s zijn gebaseerd op situaties die wereldkampioene op de baan Kirsten Wild, wereldkampioen veldrijden bij de beloften Mike Teunissen, oud-prof wielrenner en technisch directeur van de KNWU Thorwald Veneberg, ploegleider van Giant-Alpecin Rudi Kemna en journalist Thijs Zonneveld in de praktijk hebben meegemaakt.

Voor ieder juist antwoord zijn punten te verdienen. Aan het einde van de periode wordt er een individueel- en verenigingsklassement opgemaakt. De top van deze klassementen ontvangen mooie prijzen.

Onderdeel van anti-dopingprogramma Koers Schoon

De 100% Dope Free Challenge maakt deel uit van het anti-dopingprogramma van de KNWU ‘Koersen op een schone sport’. Dit programma wordt uitgevoerd in samenwerking met de Dopingautoriteit en NOC*NSF en is mede mogelijk gemaakt door financiering vanuit het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Het doel van de challenge is om meer bewustwording te creëren bij de wielrenners ten aanzien van dopinggebruik in de wielersport. Om de geloofwaardigheid en het vertrouwen in de wielersport weer terug te krijgen is een eerlijke, gezonde en integere sport noodzakelijk.

Speel de game

De game is enkel beschikbaar voor alle leden van de KNWU. Zij ontvangen via de e-mail allemaal een persoonlijke inlogcode. Om ook u de kans te geven de 100% Dope Free Challenge te ervaren geven we u de mogelijkheid om zich hiervoor aan te melden. Door een e-mail te sturen aan antidoping@knwu.nl kunnen wij een persoonlijke inlogcode voor u aanmaken, zodat u ook deel kan nemen aan de challenge. Uiteraard dingt u niet mee naar de prijzen, maar dit geeft u wel de kans om op inhoudelijke wijze aandacht te geven aan deze challenge. U kunt tot uiterlijk 10 april aangeven een persoonlijke inlogcode te willen ontvangen.

Meer informatie

Mocht u meer informatie willen lezen over het anti-dopingprogramma van de KNWU dan kunt u hiervoor terecht op www.knwu.nl/antidoping. Wilt u meer weten over de 100% Dope Free Challenge kijk dan op www.koersschoon.nl.