Dolblije Tom Meeusen zegeviert in Loenhout

Dolblije Tom Meeusen zegeviert in Loenhout

Een dolblije Tom Meeusen (Telenet-Fidea) heeft met de Azencross (bpost bank trofee) zijn eerste klassementscross van het seizoen gewonnen.  Ploegmaats Tim Merlier en Wout van Aert (Vastgoedservice-Golden Palace) werden twee en drie.

“2015 is voor mij een heel moeilijk jaar geweest”, doet Meeusen zijn verhaal. “Het voelt goed om het zo af te sluiten. Ik merk ook dat de concurrentie het mij gunt. Ik heb veel handjes geschud na de finish. Ik ben gewoon heel blij dat ik dit niveau weer haal. Vandaag heb ik op techniek het verschil gemaakt en ik heb het juiste moment gekozen om aan te vallen. Eindelijk heb ik mijn klassementscross te pakken.”

Meeusen liet de voorbije wedstrijden zien dat hij dicht tegen zijn beste niveau zit. “De voorbije crossen kwam ik nog net iets te kort. Maar ik heb mijn grenzen verlegd en daar pluk ik nu de vruchten van. Het niveau is zo groot en alles ligt dicht bij elkaar. Ik wist voor de start dat ik ver zou geraken als ik 15 seconden voorsprong kon nemen. De technische stukken zijn in mijn voordeel. Ik hoopte om eind december goed te zijn en met mentale rust richting kampioenschappen te trekken. Deze zege neemt in ieder geval wat druk weg.”

MERLIER: ‘WOUT TROK SPRINT AAN’

“Wout kwam me voorbij in de laatste ronde en zei dat hij de sprint zou aantrekken voor mij”, blaast nummer twee Tim Merlier. “Ik was even zijn wiel kwijt, maar uiteindelijk heeft het toch goed uitgedraaid. We konden zelfs beiden ons wiel nog voor dat van Laurens (Sweeck, red.) gooien. Het is plezant om twee en drie te worden. Dit is mijn tweede podium in een klassementscross. Of ik een WK-selectie verdien? Ik denk nog niet aan het WK, maar ik hoop er natuurlijk bij te zijn. Ik denk dat ik een ideale knecht kan zijn.”

Een mening die Van Aert deelt. “Als ik de bondscoach mijn mening vraagt, zal ik Tim zeker aanbevelen”, aldus Van Aert, die in de openingsfase heel wat recht moest trekken. “De eerste ronde kwam ik ten val doordat iemand voor mij viel. Gevolg: stukken aan de fiets. Daarna sprong ik nog een wiel stuk. Vervolgens moest ik ook nog een gaatje dichten op Mathieu. Het was dus een pittige eerste koershelft voor mij. Tom is voor hem op het perfecte moment gegaan. De laatste ronden was het duidelijk dat we achter Tom om de tweede plaats streden. Ons plannetje om tweede en derde te worden heeft mooi gewerkt.”

Bron: Golazo