Sanne Cant wint in Loenhout

Sanne Cant wint in Loenhout

Sanne Cant heeft de manche van de bpostbanktrofee in Loenhout gewonnen. De Europese kampioene spurtte sneller dan de Tsjechische Pavla Havlikova en Ellen Van Loy. Cant verstevigt ook haar leidersplaats.

Cant, Van Loy en Havlikova waren duidelijk aan elkaar gewaagd in Loenhout. Het trio gaf elkaar geen duimbreed toe en sprintte om de zege. “Ik heb twee keer geprobeerd weg te rijden, maar als je op zo’n snelle omloop niet boven de rest uitsteekt, dan kan je het verschil moeilijk maken”, aldus Cant.

Dan maar gokken op de sprint. “Het is een lange laatste rechte lijn en ik heb mijn moment afgewacht. Zeker was ik niet, want ik ken de sprintkwaliteiten niet van Pavla. Het doet wel deugd om eens op deze manier te winnen. Ik heb ook niet erg veel krachten verspeeld en dat is positief in deze drukke periode.”

In het klassement heet Cant nu een voorsprong van 1’46” op Jolien Verschueren en 3’38” op Helen Wyman. “Dat is mooi met nog twee manches op het programma, maar ik zal pas op de slotdag echt bezig zijn met dat klassement.”

Bron: Golazo