Dubbel slaven weekend Schelde Cross en Zilvermeer Cross.

Dubbel slaven weekend Schelde Cross en Zilvermeer Cross.

 

Wederom een dubbel weekend voor de slaven van het Cycle crossen , hoewel er ook veel renners zijn die forfait geven om trainingen in meestal warmere oorden af te werken richting de drukke dagen rond kerst en de aanloop naar de kampioenschappen half Januarie en eind Januarie in Tabor.

De Scheldecross zal zeker geen lichte cross worden met de regen van de laatste dagen en een aanslag op lijf en leden zijn , bikkelen met een grote B in de alles opzuigende modder en koude die er zijn als het koud en nat is , goed gesoigneerde renners die de strijd aangaan in de hoop op eeuwige roem en uiteraard de vette prijzenpot.

Verslavend voor het publiek dat wederom in grote getale op zal komen ondanks het slechte weer en onder het genot van een pintje en een broodje worst de gladiatoren met een schoon kleedje op ziet komen en onherkenbaar er uit ziet gaan ( dankje wel god voor de chip ) om de tijdmetingen te doen. Niet eens zon groot prijzengeld in het zogenaamde B circuit maar toch vertier voor de Flandriëns die onder aanvoering van Tom , Kevin , Klaas en een trits Ollanders en Buitenlanders hun ding doen.

Zondag dan de apotheose van dit weekend in de Zilvermeer cross rond het gelijknamige kampeerterrein en meer met het zeer zware zand dat zuigt en zeker alle krachten uit de renners benen laat vloeien. Heerlijk ook om eens mee te maken wat er gebeurt met de Gcross atleten die om 13.00 uur starten voor hun eer en glorie rondgang over het loodzware zandparcours , ik kom speciaal voor die atleten gaarne naar mol aankomende Zondag en ga ze samen met het team van Offroadbiking onthalen op een leuk interview na de wedstrijd en gun deze schitterende mensen hun day of glorie.

Bij gestaan door tal van bekende renners en rensters waaronder Ellen v Loy die zich hier volledig voor in zet om deze mensen een topdag te bezorgen , ga zeker voor 13.00 uur naar Mol om ze al aan te moedigen als ze hun verkenningsrondje doen.

Het zwaar bezette toprenners veld bij zowel de vrouwen als mannen en de sfeer en ambiance van het Zilvermeer zullen de talrijke supporters hun dag geven en de renners hun kans om hem of haar naam bij te schrijven op het palmares van deze schone crosswedstrijd. Enkele toppers verkiezen te trainen om in orde te komen voor de rest van het seizoen of om bij te tanken van de al gedane inspanningen , we nemen het hen niet kwalijk maar vinden het uiteraard jammer dat ook een Sven Nys er niet bij is.

See you at the tracks next weekend.

 

Jan v dijk