Dubbele winstzege dit weekeinde voor Lars van der Haar

Dubbele winstzege dit weekeinde voor Lars van der Haar

Wat voor Mathieu van der Poel een makkelijke wedstrijd bleek te zijn, resulteert in een mindere dag voor hem. Te wijten aan de zware trainingsweek die hij afgewerkt heeft. Dus niks om je zorgen om te maken. Maar wel een trio van Telenet Fidea Lions op het podium in Hoogerheide. Winst voor Lars Van der Haar. Tweede plaats voor Tom Meeusen die in de spurt zijn teamgenoot Van Kessel verwijst naar de derde plaats.

Geen Wout Van Aert aan de start bij de laatste wereldbekerwedstrijd van het jaar in Hoogerheide. Van Aert heeft nog steeds last van zijn knieblessure en heeft nog geen groen licht gekregen om op zijn fiets te kruipen. Morgen zal een onderzoek uitsluitsel moeten brengen. Maar hij hoopt morgen terug aan zijn training op de fiets te mogen beginnen. Dus werd Mathieu van der Poel als topfavoriet naar voor geschoven. Doch heerst er bij aanvang van de wedstrijd toch enige twijfel bij Mathieu te horen. Zijn zware training zou wel eens roet in het eten kunnen strooien. Het zal tijdens de wedstrijd dan ook duidelijk worden. Ook geen Laurens Sweeck en Jens Adams aan de start. Beide heren hebben griep en zijn genoodzaakt deze wedstrijd aan hen te laten voorbij gaan. De omloop in Hoogerheide bedraagt 3 kilometer. Dus alles is mogelijk op deze harde omloop. Concentratie bij de start van de wedstrijd…. Licht op groen en meteen stormt Mathieu van der Poel, Tom Meeusen, Corné Van Kessel naar voor om als eersten het veld in te duiken. Ze komen er allemaal goed doorheen. Mathieu van der Poel meteen naar de kop van de wedstrijd met Tom Meeusen in zijn wiel. Het tempo is matig. Vandaag gooit Mathieu het over een andere boeg. Niet van in het begin er vol tegenaan gaan. Maar afwachtend zijn wedstrijd opbouwen. Hij legt er wel een tempo op maar gaat niet vol door. Tom Meeusen en Corné Van Kessel beantwoordden met gemak elke versnelling van Mathieu Van der Poel. De mannen van Marlux Napoleon Games verschalken zich in het midden van de groep. Generatiewissel voorin : Wildhamer komt zich aan de kop van de wedstrijd zetten. Hierdoor gaat het tempo er helemaal uit en kan iedereen zijn positie innemen in de kopgroep.

Ronde twee : Wildhamer mag de ronde inzetten aan de leiding van de groep. Waarbij we de tweede ronde ingaan met 136 leiders. Daarachter krijgen we de volgers op 18 sec. van dit groepje. Michael Vanthourenhout vond dat het niet vlot genoeg draaide voorin en trok naar de kop van de groep. Hij wilde de wedstrijd harder maken. Maar Corné Van Kessel drukte onmiddellijk zijn wil door maar kwam ten val waardoor er heel wat rijders over hem heen gingen. Alles kwam terug op een lang lint te zitten doordat het tempo weer naar beneden ging. Er werd heel tactisch gereden. Dan maar eens Jim Aernouts die zijn kopwerk ging doen voorin. Daardoor kregen we een schuiver te noteren van Dieter Vanthourenhout. Kevin Pauwels begon in zijn ritme te komen en schoof op naar de zesde plaats. Net achter Mathieu Van der Poel pikte hij zijn wagonnetje aan. Hij bekeek alles van daaruit. Knieval van Gianni Vermeersch op de trap.

Ronde drie : Boros naar de kop van de wedstrijd. Meteen controleerde Jim Aernouts de wedstrijd vanuit de tweede positie. De mannen van Marlux Napoleon Games bleven op drie en vier zitten. Mathieu van der Poel zag het gevaar en schoof door naar de vijfde plaats. Ook Lars Van der Haar was goed opgeschoven en rook zijn kansen. Op zo’n snelle omloop waren de schuivers niet ver af en was het raadzaam om je voorin te zetten. Voorin werd er voortdurend van positie gewisseld. Tim Merlier, Michael Vanthourenhout, Tom Meeusen, Jim Aernouts, Boros, Van der Haar, Mathieu van der Poel probeerden in groep wat voorsprong bij elkaar te fietsen maar de anderen waren op hun hoeden. Mathieu Van der Poel nam een afwachtende houding aan in die kopgroep.

Ronde vier : Venturini gooide zijn bommetje uit. Mathieu van der Poel reageerde onmiddellijk. Het tempo werd met een ruk de hoogte in gegooid. De anderen reageerden gezwind. Ze waren er niet gerust in in dit koersverloop. Venturini bleef voorin forceren. Mathieu van der Poel beantwoordde onmiddellijk. Maar de anderen bleven op zijn wiel zitten. Kevin Pauwels had even een zwak moment want hij moest bijtrekken om de groep niet te laten gaan. Vermeersch kwam ook goed in zijn wedstrijd. Ruimte en tijd zat om je lijn te kiezen. Mathieu van der Poel dan maar weer naar de kop van de wedstrijd. De anderen onmiddellijk gewaarschuwd. Op de trap legde hij ze allemaal op de rekker. Hij zette de rest onder druk.

Ronde vijf : Mathieu van der Poel een klein beetje los op Venturini. Lars Van der Haar en Tom Meeusen achter de twee aan. Met vier rijders voor de rest uit. Boros nam de achtervolging voor zijn rekening. Het werd even stil voorin. Lars Van der Haar voelde zijn tijd gekomen met zo’n toppers van zijn ploeg bij hem. Hij gooide een bommetje en Mathieu van der Poel gooide de deur dicht. Ook Tom Meeusen ging niet in de achtervolging op zijn teamgenoot. Hij drukte het tempo. Dus moest Venturini de kastanjes uit het vuur halen. Maar daar waren al heel wat pijlen verschoten. Mathieu van der Poel zakte af in de groep. Nu op plek 6. Venturini, Meeusen, Boros, Aernouts, Vermeersch in de achtervolging op Lars Van der Haar.

Ronde zes : de kleine Lars Van der Haar met een groot hart op de juiste plaats reed weg van zijn concurrenten. De achtervolgers gingen al op 17 sec. van de koploper. De tweede groep met onder meer Baestaens al op 30 sec. Ideaal zoals de Telenet Fidea Lions hun werk in de wedstrijd aanpakten. Niemand kon er doorheen komen. Een prachtig teamwork. De achtervolgers namen polshoogte waar Lars Van der Haar zich bevond op de omloop. Dan maar een aanval van Gianni Vermeersch. De voorsprong liep al op naar 25 sec. Het moest deugd doen voor Lars Van der Haar om zo voor zijn concurrenten uit te rijden. Het ploegenwerk werd mooi gevoerd. De kloof werd groter. Het tempo dat Lars aan de dag legde was voldoende om de winst naar zich toe te kunnen halen. Zwierend de trap op. De anderen lieten begaan.

Ronde zeven : Het wonder werd geschied. Lars Van der Haar richting de aankomst. Met nog vier ronden voor de boeg had hij al een voorsprong van 30 sec op Boros. Die probeerde in de achtervolging om het gat te dichten maar tevergeefs. Vreemde cross : Mathieu Van der Poel zakte volledig door en hing in 18e posititie. De risico – factoren bij de achtervolgers werd zo laag gehouden. Tom Meeusen mocht nu niks gaan ondernemen bij bleef in de voorste gelederen zitten. Venturini in de meest achtervolgende rol. Meeusen controleerde de wedstrijd in derde plaats. Hij reed in functie van Lars Van der Haar. Mooi gebaar van de ganse Telenet Fidea Lions ploeg.

Ronde acht : Souplesse bij Lars Van der Haar. Met 44 sec voorsprong op Venturini, Aernouts, Merlier. Chanel, Meeusen in de aanval op de drie vluchters. De anderen volgden op hun wiel. Nu hoeft het ook niet meer voor Kevin Pauwels. Hij moest niet meer volgen op Tom Meeusen om zijn tweede plaats veilig te stellen in het eindklassement van de Wereldbeker. Walsleben kwam dan maar naar voren om zijn werk op te knappen in de achtervolging. Soete schof ook mee. Mathieu wat zwakjes in zijn ritme.

Ronde negen : De kleine Lars van der Haar trok nog wat door. De voorsprong was goed te noemen. Hij had al 41 sec. op de groep van Tom Meeusen die zich naar de kop van de achtervolgende groep reed. Hij matigde het tempo om zijn teamgenoot een zalig gevoel te geven. De anderen mannen van Telenet Fidea Lions ook mee voorin om de wedstrijd te controleren. Merlier gokte op zijn spurt. Hij drukte het tempo om de groep samen te houden. Verval te noteren in de achtervolgende groep. Mathieu van der Poel ondertussen verzeilt in een soort van niemandsland. Hij voerde een duurtraining uit.

Ronde tien : Laatste ronde voor Lars van der Haar. Dat wordt een gooi naar de winst met maar liefst 45 sec. voorsprong op zijn achtervolgers. De mannen van Telenet Fidea Lions als één blok in de achtervolging. Zij controleerden alle aanvallen. De koers mag gaan beginnen naar de gooi voor de tweede plaats. Weinig verval te merken bij Lars van der Haar. Hij pakte een dubbele zege in dit weekeinde. Nog een schuiver van Merlier en Boros waardoor de Telenet Fidea Lions konden gaan strijden voor de plaatsen naast Lars op het podium. Maar Venturini en Kevin Pauwels waren niet ver af. Iedereen wilde nog op dat podium gaan staan. Innerlijke voldoening bij de winst van Lars Van der Haar. In de strijd voor plek twee kregen we een aanval van Venturini. Meeusen en Van Kessel anticipeerden meteen. Pauwels, Vermeersch, Merlier bleven op enkele meters hangen aan de schuine kant. Het was een opsteker voor Lars van der Haar dat hij dit weekeinde twee wedstrijden heeft kunnen winnen. Maar alle ogen waren gericht op de strijd voor de tweede plaats. Corné van Kessel gaf een genadeslag maar Tom Meeusen geloofde in zijn sprintkansen. Hij ging door en klopte Corné Van Kessel nog in de sprint voor de tweede plaats. We kregen dus een volledig podium van de Telenet Fidea Lions mannen : 1. Lars van der Haar – 2. Tom Meeusen en 3. Corné van Kessel. Voor het podium stond een tevreden manager. Glunderend naar zijn mannen kijkend, spraken zijn ogen boekdelen.

Publicatie : Nancy Aerts