Dubbelinterview Dennis en Brent Blommen

Dubbelinterview Dennis en Brent Blommen

Dennis Blommen stopt met veldrijden. De Lummense junior zoekt zijn heil nu op de weg. Zijn broer Brent , kersvers Limburgs kampioen, blijft actief in het veld. We leggen beiden even op de rooster.

  • Dennis, waarom stop je met veldrijden en ga je naar de weg?

Dennis: De motivatie was compleet weg. Het was net voor de examens. Ik heb twee weken alles op de examens gezet en weinig kunnen trainen. Daarna ben ik niet meer in de gang geraakt. Ik heb beiden altijd even graag gedaan. Op de weg kon ik ook mijn mannetje staan. Deze zomer heb ik me toegelegd op het veldrijden. Maar dat viel tegen, ik had er meer van verwacht. Daarom koos ik nu voluit voor de weg.

  • Wat is je de ambitie op de weg?

Dennis: Ik wil zo veel mogelijk grote koersen rijden, de klassiekers. Dat ligt me het best, denk ik. Ik blijf bij Balen BC om dat doel te bereiken.

Brent Blommen actie

  • Brent, Proficiat met je provinciale titel in het veld. Je treedt in de voetsporen van je vader en je broer, die ook succesvol waren in  het veldrijden. Je blijft nog even veldrijden?

Brent: Ja, zeker, ik voel me er thuis. Ik vind het veldrijden heel fijn. Ik word niet alleen getraind door mijn vader, maar ook door Pierrot Potagent van de Vlaamse Wielerschool. De trainingen van hem zijn heel leuk en plezant.

  • Wat zijn je verdere ambities nog voor dit seizoen en dit jaar?

Brent: Ik wil zeker nog winnen en dit jaar op 6 december het BK proberen te winnen. En ik wil vooral genieten.

Bedankt voor dit interview  en nog veel succes samen!

Bron : Erik Braeken

Foto’s : Nancy Aerts