Voorbeschouwing Kasteelcross

Voorbeschouwing Kasteelcross

Zaterdag staat de 32ste Kasteelcross op de agenda. Met onder meer Mathieu van der Poel, Sven Nys en Klaas Vantornout zijn de organisatoren er toch opnieuw in geslaagd een knap deelnemersveld samen te stellen.

Hieronder een kleine vooruitblik met Sven Nys.

Sven Nys: “Duel met Van der Poel aangaan”

“Ik ben in de loop der jaren zowat een vaste klant geworden in Zonnebeke”, vertelt Nys. “We werken er een plezant rondje af, weliswaar ook een lastig. Zeker met de regenval verwacht ik er een paar zware stroken.”

De wereldbekermanche van zondag in Frankrijk, was geen hinderpaal voor Sven Nys. “Lignières-en-Berry is belangrijk, want ik wil graag mijn klassement verdedigen. Maar ik hou me donderdag en vrijdag bewust wat rustig in functie van dat dubbel programma. In Zonnebeke wil ik absoluut wat ritme opdoen. De motor laten warm draaien voor zondag, zeg maar. Ik ben trouwens blij dat ook Mathieu van der Poel aan de start staat. Samen met Wout van Aert is Mathieu momenteel dé referentie om te weten waar ik sta. Zeker op een zwaarder parcours wil ik toch wel eens testen hoe groot het verschil met Van der Poel nog is.”

 

Nys heeft overigens zijn voorzorgen genomen om die tweedaagse in optimale omstandigheden af te werken: “Na Zonnebeke volgt een verre verplaatsing.  Maar mijn mobilhome vertrekt zaterdag al naar Frankrijk. Zelf heb ik een andere mobilhome in bruikleen voor Zonnebeke. Van daaruit vertrek ik dan met ploegleider Jan Verstraeten en verzorger Guy Verbist met de wagen tot net voorbij Parijs waar we overnachten. Zondagmorgen leggen we het laatste stuk naar Lignières-en-Berry af.”

 

Programma Zonnebeke: 

11u: Nieuwelingen

12u: Junioren

13u45: Dames elite

15u: Profs, beloften en elite z/c

Bron: PM Nico Dick

Publicatie : Nancy Aerts