DW bikes wint de Memorial Davy Coenen

DW bikes wint de Memorial Davy Coenen

In de bossen van Holheide Overpelt organiseerden de Peltercrossers hun vier uren MTB Endurance. Het is een estafettewedstrijd, die sinds vorig jaar ook  Memorial Davy Coenen heet. Het DWbikes team van Jimmy Tielens, Peter Verstraete en Ronny De  Vries won de wedstrijd voor het Kriekel Cycling team en het tweede team van DWbikes.

Net als vorig jaar konden Jimmy Tielens en zijn teammaten geen beter eerbetoon brengen aan hun overleden vriend Davy Coenen door de wedstrijd te winnen.  Jimmy Tielens heeft er van in het begin de beuk ingezet. Het Kriekel Cycling team nam de fakkel even over. Maar in de tweede wedstrijdhelft was het DWbikes team duidelijk het sterkste.

Jimmy Tielens was uiteraard tevreden met het resultaat. “Robin wisselde na 1 ronde terwijl ik ging voor 3 rondjes, resultaat 1’30 voorsprong. Vervolgens reden Ronny de Vries en Peter Verstraete voor DW bikes, maar door enkele schuivers en oponthoud was de voorsprong terug nihil. Ik herbegon samen met Robin Porters en speelde het taktisch: We reden een rondje op een zacht tempo. Hij wisselde niet, dan nog maar een rondje op zacht tempo. Toen wisselde Robin en liet ik nog eens een bommetje los, 1’07 voorsprong genomen op 1 ronde tijd. Nu konden de teammates de voorsprong behouden en uitbouwen. Het tweede team van DW bikes werd zelfs derde. Een hele mooie prestatie van alle renners van het DW-Bikes team, des te meer omdat de winkel van de hoofdsponsor zelf in Overpelt op enkele km’s van het parcours gevestigd is,’besloot Tielens.

Bron:  PM Jimmy Tielens

Erik Braeken