Sven Nys zet punt achter mountainbikeseizoen

Sven Nys zet punt achter mountainbikeseizoen

ava

Sven Nys laat zijn mountainbike in de garage voor de rest van het seizoen. De Landbouwkrediet-renner heeft dat zondag na de wereldbekerwedstrijd in Tsjechië beslist. Dat laat hij vandaag weten op zijn website.

De blessure die Nys in Dalby Forest opliep aan de knie, heeft zijn planning nadien danig in de war gestuurd. In die mate zelfs dat hij onmogelijk nog de resultaten kan neerzetten die hij beoogde, namelijk om zo snel mogelijk zijn olympische kwalificatie af te dwingen.

“Als we er nu nog voor willen zorgen dat Sven tegen het WK in de juiste vorm zit om er zijn objectief te behalen, brengen we eigenlijk het veldritseizoen in het gedrang,” zei zijn trainer Paul Van Den Bosch. “De verloren weken nu nog willen inhalen zou een te grote belasting betekenen.” 

“Ik voel het al enkele weken dat ik de feiten moet achterna hollen in een poging om de verloren tijd in te halen,” vertelde Nys. “Het heeft dan ook weinig zin om te allen prijzen het WK nog te willen meepikken. Mijn winter in het veld is me te belangrijk. Jammer, maar helaas. Volgend jaar zien we wel weer.”

Bron: svennys.com

Brecht Toelen