Een mooie strijd bij de U23-Elites2-Elites 3 in Wuustwezel

Een mooie strijd bij de U23-Elites2-Elites 3 in Wuustwezel

Arno Van den Broeck pakt nipt de overwinning bij de sprint met Ingmar Uytdewillgen in Wuustwezel. De overwinning bij de elites 3 ging naar Dries Pauwels voor Tom Timmermans en Björn Houben

Onder een stralend zonnetje mochten de U23-elites 2 met maar liefst 65 deelnemers de strijd aangaan voor de winst op het crossparcours in Wuustwezel. Bij de Elites 3 was er minder opkomst. Zij stonden maar met drie aan de start en mochten het onder hen uitvechten.

We kregen een mooie strijd voorin te zien. Het was een groepje met Van den Broeck Arno en Ingmar Uytdewilligen die het commando op zich namen. Met een uur volle bak mochten zij met hun tweetjes uitmaken wie de winst mocht pakken. Het werd een millemeter spurt met als grote winnaar Arno Van den Broeck. Nipt tweede plaats voor Ingmar Uytdewilligen.

In Wuustwezel kwamen 3 elite3 renners aan de start en 65 elite2/u23 renners voor een uur crossplezier. Het was al geleden van het seizoen 2015-2016 dat er nog een regelmatigheidscriterium was in Wuustwezel.  Overwinnaar van de wedstrijd werd Arno Van den Broeck in een millimeterspurt met Ingmar Uytdewilligen. Bij de elite 3 was de zege voor Dries Pauwels.

Elite 2/u23
1 VAN DEN BROECK ARNO – CD ACADEMY ASBL
2 UYTDEWILLIGEN INGMAR – TARTELETTO – ISOREX CX-TEAM
3 VERHEYEN THOMAS – WIELERCLUB STEEDS VOORAAN V.Z.W.

Bij de elites 3 was het een goede openingsronde voor de drie tenoren maar al gauw kreeg Björn Houben af te rekenen met pech. In de eerste ronde aan de gracht werd hij tot stilstand gedwongen omdat iemand op zijn schoensluiting had gereden en waardoor de schoen helemaal uit kwam. Hij verloor kostbare seconden op zijn medevluchters waardoor het moeilijk werd om terug bij de twee aan te sluiten. Voorin trok Dries Pauwels goed door en kon Tom tot drie vierde van de wedstrijd goed meegaan. Voor Björn was het schoenprobleem nog niet genoeg. Hij kreeg ook nog af te rekenen met een tube die van de velg kwam. Maar hij liet zijn hoofd niet hangen en bleef zijn weg verder zetten. Lopend naar de materiaalpost probeerde hij de achterstand te beperken. Hij nam en nieuwe fiets en ging terug op zoek naar de volgers. Hij kon niet meer bij de koplopers komen en moest tevreden zijn met een derde plaats. Er zat meer in vertelde Bjôrn naar afloop maar ook mechanische pech kijkt om het hoekje. Tom Timmermans werd mooi tweede en de winst was voor Dries Pauwels.

Elite 3
1 PAUWELS DRIES – INDIVIDUEEL
2 TIMMERMANS TOM – SPORT EN STEUN – LEOPOLDSBURG
3 HOUBEN BJÖRN – INDIVIDUEEL

Volgende week verhuist de hele caravaan naar Kasterlee waar ze opnieuw kunnen strijden voor de overwinning.

Bron : Nancy Aerts

Foto’s : Nancy Aerts