Tim Smeenge wint de Hondsrug Classic

Tim Smeenge wint de Hondsrug Classic

In eigen provincie pakte Tim Smeenge vandaag in een sprint met Frits Biesterbos de zege op de Drentse Hondsrug. Smeenge reed al vroeg in de wedstrijd weg met provinciegenoot Gerben Mos, Frits Biesterbos en Jasper Ockeloen. De mannen werkten goed samen en wisten zo hun voorsprong uit te bouwen en al snel was duidelijk dat het om de overwinning tussen hen zou gaan. Smeenge en Biesterbos wisten zich los te maken en in de sprint wist Smeenge Biesterbos te kloppen. Mos maakte het podium compleet door even later als derde binnen te komen.

Ik ben in augustus in de Swiss Epic zwaar gevallen en aanvankelijk leek de schade mee te vallen maar al met al heb ik toch ruim een maand geen wedstrijden kunnen rijden vanwege gekneusde ribben. Gelukkig kon ik mijn trainingen wel redelijk goed blijven afwerken en ik startte vandaag dan ook zeker met ambities. Erg mooi om hier in mijn eigen Drenthe te winnen.’, aldus Smeenge.

Bij de dames eindigde ploeggenoot Rozanne Slik als derde achter winnares Tessa Neefjes en Rosa van Doorn.

Bron en foto: KMC MTB team