Een nieuwe wending

Een nieuwe wending

Hier vindt u de reden waarom ik een punt zet achter mijn mountainbikecarrière.

5 Jaar, elk jaar iets anders. Elk jaar opnieuw een fout in mijn lichaam die er voor zorgde dat ik van 0 mag herbeginnen. ‘Volhouden, het komt wel goed’, dat is het zinnetje dat ik het meest gehoord heb in deze 5 jaar. 1 jaar, 2 jaar, 3 jaar, … maar 5 jaar is te veel. Zeggen dat het goed komt is gemakkelijk, maar als het dan niet gebeurt, sta je daar, met je mond vol tanden en klaar om iets kapot te gooien.

Elke dag gaan trainen om er toch maar weer bovenop te komen. Elke dag die fiets op kruipen ongeacht de weersomstandigheden. Duurtrainingen doen in mijn eentje, geen zin hebben maar toch maar gaan trainen. Het gaat niet meer… Het is op.

Klierkoorts, zona, een rug die maar niet wilt beteren na alle genomen maatregelen. Elk jaar maar denken dat het een goed jaar gaat worden. Positief blijven was de boodschap. Maar dan kwam er weer iets waardoor mijn seizoen omzeep was.

Tijd om een conclusie te trekken, tijd om de boeg om te gooien, tijd voor een andere wending, tijd om vele mensen teleur te stellen maar wetende dat dit een goede keuze is. Ik heb er lang over nagedacht maar het is genoeg geweest. Mijn mountainbikecarrière zet ik met onmiddellijke ingang stop. Ik kan het mij niet meer opbrengen om elke dag te gaan trainen, veel dingen er voor op te geven. We stoppen met onszelf onnodige hoop te geven.

Graag wil ik alle mensen bedanken die mij al die jaren gesteund hebben. Ook het NODRUGS CONCEPT TEAM wil ik hartelijk bedanken voor het mooi anderhalf jaar dat ik bij hun beleefd heb. Maarten Gybels, Pascal Loquet, Rony Vanhove, bedankt voor alles wat jullie voor mij gedaan hebben! Jochen De Vocht, Alexander Loquet, Nick & Niels Vanpol, Vincent Van De Perre, jullie ook merci voor de mooie tijden op stage etc.

Natuurlijk zal ik nog blijven te zien zijn op de mountainbike dankzij mijn fotografie. Mountainbike zal altijd in men hart blijven en de vrienden die ik daar gemaakt heb zal ik ook nooit vergeten. Die fijne tijden zullen we blijven hebben. Merci voor alles, allemaal.

Brecht Thaens ~ Unique Pictures ~ Proud member of NODRUGS CONCEPT TEAM