Eerste City Mountainbike zondag 2 juni in Antwerpen

Eerste City Mountainbike zondag 2 juni in Antwerpen

ava

Antwerpen is dit weekend zowat de hoofdstad van de MTB:  zaterdag met de GP MTB aan het Noordkasteel. Zondag vindt de eerste City Mountainbikevan het seizoen plaats op en rond de Grote Markt van Antwerpen. Dit is een reeks MTB-wedstrijden in volle stadscentrum, die op een ultrakort parcours met tal van kunstmatige hindernissen afgewerkt worden. Onder het toeziend oog van Rubens zal tevens gestreden worden om de Belgische titel, in de alsmaar aan populariteit winnende XCE-discpline.

Erwin Vervecken tekende het 584 m lange en spectaculaire parcours uit. Uittredend Belgisch kampioen Fabrice Mels zal er de strijd aangaan met onder andere Kevin Van Hoovels, Sebastien Carabin, Jonas De Backer, Patrick Gaudy en veldrijder Rob Peeters.

Voor wat de eerste is in een rij van in totaal zes manches oogt de algemene deelnemerslijst in Alntwerpen heel internationaal. Sprintspecialisten als de Oostenrijker Daniel Federspiel(brons op het allereerste WK XCE in 2012), de Duitser Andy Eyring (zilver op het Duitse XCE-kampioenschap) en de Nederlander Dennis Ebert maken hun opwachting.

City Mountainbike wordt om 14.10u op gang geschoten met een kidsinitiatie gevolgd door  een serie van tijdritten. De reeksen en de finale van de UCI eliminator (XCE) starten om 16.40u en  moeten de apotheose vormen van deze sportieve namiddag. City Mountainbike is gratis toegankelijk.

Na Antwerpen zijn achtereenvolgens Rotterdam, Roosendaal, Waregem, Kortrijk en Gent gastheer van City Mountainbike.

www.citymountainbike.com

 

Bron: PM